Родното правосъдие: Съдът остави мъж, стрелял по бившата си, без мярка за неотклонение

May 15th, 2018 | by gino
Родното правосъдие: Съдът остави мъж, стрелял по бившата си, без мярка за неотклонение
горещи теми
0

Мъжът, който опита да убие бившата си приятелка и да се самоубие, остана без мярка за неотклонение, защото съдът не сметна за необходимо да я разгледа. Абсурдът е пълен, защото Кирил Атанасов е в една и съща болница, заедно с простреляната Лиляна.

54 – годишният Кирил бе задържан, след като простреля с газов пистолет бившата си приятелка в магазин за хранителни стоки в Свети Влас. Той е обвинен за опит за предумишлено убийство. Атанасов простреля в близост до ухото 46-годишната жена, след което се опита да се самоубие. Мъжът бе приет в болница, в тежко състояние. След като неговото здравословно състояние се подобри, Окръжната прокуратура в Бургас му наложи 72 – часова мярка за неотклонение „задържане под стража“.

Във вчерашния ден, когато часовете изтекоха, държавното обвинение внесе в Окръжния съд искане за постоянен арест. Тогава здравословното състояние на Кирил изведнъж се влошило. Именно по тази причина магистратите решават, че дело не може да се гледа. Прокуратурата протестира това определение, тъй като законът позволява подобен процес да се води и в болнично заведение и е поискала изготвяне на съдебно – медицинска експертиза за Атанасов. Абсурдната ситуация се допълва с това, че след като Кирил бъде изписан от болницата, той може да си тръгне – полицията няма право да го арестува за същото престъпление, нито прокуратурата да иска ново задържане. Простреляната жена, Лиляна Балабанова, е в същото лечебно заведение, където е и нейният стрелец. На нея й е назначена полицейска охрана, а за обвиняемия – забрана за напускане на страната. Тя е в добро състояние, без опасност за живота. Протестът на прокуратурата ще бъде разгледан от Апелативния съд в града.

offnews.bg

Коментари

Коментари

Comments are closed.

Facebook