Самолетостроителната компания Airbus ще строи нов завод в Пловдив, а Варна си сложи Коледната украса

December 16th, 2016 | by gino
Самолетостроителната компания Airbus ще строи нов завод в Пловдив, а Варна си сложи Коледната украса
горещи теми
0

Самолетостроителната компания Airbus ще строи завод за уплътнения и изолации на самолетни корпуси в Пловдив. Компанията планира да заработи в Тракия икономическа зона до една година. Това обяви френският посланик в България Ерик Льобеден след среща с кмета Иван Тотев. По думите на Льобеден и сега „френският бизнес присъства в града на тепетата чрез предприятия като Schneider и Mr.Bricolage, но е важно да дойдат и по-големи предприятия от авиоиндустрията”.

Кметът Иван Тотев обясни, че Пловдив се е преборил с други градове, за да бъде предпочетен от Airbus. Цялата администация и лично кметът са положили неимоверни усилия да предложат възможно най-добрите условия на инвеститора, за да може той да препочете да инвестира в града под тепетата. „Това означава, че и авиоиндустрията навлиза в Тракия икономическа зона. Предстоят финални разговори за закупуване на терен и изграждане на завод за авиооборудване”, допълни градоначалникът.

Въпреки огромните инвестиции, които Иван Тотев докара в Пловдив, той постоянно е атакуван от пловдивани и от местните медии, че не полага достатъчно услия за развитието на града. Жителите на Пловдив не се задоволяват с постигнатото и постоянно изискват от общината и кмета да работят все по-активно за града.

Какво е положението в град Варна? Във Варна събитието на седмицата, че и на месеца е слагането на Коледната украса по централните булеварди. Всички местни медии публикуват вечерни снимки от Варна и умилително коментират колко красива и променена е Варна под управлението на Иван Портних. Никоя медии не си и помисля да пита кмета какво точно работи за града. Няма и дума за инвестиции, няма и дума за пасивността на общинската администрация и на кмета относно подобряването на живота на варненци. Варненци също са изпаднали в летаргия, блеят “Браво, кмете” при вида на миналогодивните лампички на украсата и нито за миг не се замислят да поискат повече активност от кмет и община. Докато в Пловдив се наблюдава голямо преселение към града, то тук за пръв път след Освобождението населението на Варна намалява. Лошото е, че вероятността това да се превърне в тенденция никак не е малка.

Но идва Коледа, нека не разваляме идилията и летаргията на все още Морската ни столица. Да се любуваме на снимките от нощна Варна, че денем истината дразнещо ни боде в очите. Нека хората си строят заводи, ние пък си имаме фонтан!

dsc_02291

Коментари

Коментари

Comments are closed.

Facebook