Северна Корея изстреля 3 ракети по време на южнокорейско – американско военно учение в района

August 26th, 2017 | by gino
Северна Корея изстреля 3 ракети по време на южнокорейско – американско военно учение в района
горещи теми
0

Северна Корея е изстреляла три балистични ракети с малък обсег. Както изглежда, две от тях са имали неуспешен полет, а трета се взривила почти веднага след изстрелването си. Това заяви американската армия, както и че те не са били заплаха за Северна Америка или Гуам, пише Reuters.

“Първата и третата ракета, изстреляни в 23,49 ч в петък и 00,19 ч в събота, са имали неуспешен полет. Втората е изстреляна в 00,07 ч и както изглежда, се е взривила почти веднага”, заяви Тихоокеанското командване на въоръжените сили на САЩ. Съобщените часове са според местното време на Хаваите, където е разположена щабквартирата на командването.

По негови данни изстрелванията са извършени в района на Кхитхеньон, Северна Корея.

След ракетните пускове японският премиер Шиндзо Абе разпореди правителството и съответните ведомства и структури да бъдат бдителни и готови за всякакво развитие на събитията, за да защитят живота и имуществото на гражданите, заяви пред журналисти главният секретар на японското правителство Йошихиде Суга. Това е стандартна процедура при изстрелвания на ракети от Северна Корея. По думите на Суга ракетите не са представлявали непосредствена заплаха за Япония.

Източник от японското правителство заяви, че то предполага, че изстрелванията са извършени в рамките на севенокорейско военно учение. Reuters отбелязва, че това става по време на провеждащите се ежегодни южнокорейско-американски военни учения.

3191-Nordkorea RAkete neu

 

economic.bg

Коментари

Коментари

Comments are closed.

Facebook