Семейни драми: Делян Пеевски уволни майка си

June 1st, 2016 | by gino
Семейни драми: Делян Пеевски уволни майка си
ваши репортажи
0

От днес Ирена Кръстева  вече не е изпълнителен директор и член на борда на “Нова българска медийна група холдинг” – дружеството издател на вестниците “Телеграф”, “Монитор”, “Политика”. Това става само няколко дни след като тя прехвърли своите дялове от медийната си империя “Балканска медийна компания” на сина си – небезизвестния депутат от ДПС Делян Пеевски. Постът на изпълнителен директор вече се заема от 74-годишния Александър Георгиев. Защо Пеевски се разделя с майка си и има ли някакво разногласие между тях можем само да гадаем.

Какво е състоянието на “Балканска медийна компания”? Компаниите издатели на отделните вестници в групата са на загуба за 2015 г. Най-влошени са резултатите на “Монитор” ЕООД, което от 138 хил. печалба за 2014 г. излиза на над 1.9 млн. лв. загуба за 2015 г. Приходите му се свиват от 3.46 на 2.1 млн. лв. Подобно изглежда картината и при “Компакт Меридиан” (в. “Меридиан мач”) и “Политика днес” (в. “Политика”). Приходите на спортното издание се свиват от 2.5 на 1.8 млн. лв., което го извежда на 358 хил. лв. загуба. А седмичникът на НБМГ инкасира 404 хил. лв. загуба при едва 290 хил. лв. приходи. Най устойчиво изглеждат данните за най-тиражният в групата “Телеграф”, което запазва приходите си на нивото от 2014 г. – 11.7 млн. лв. и остава на печалба, която се свива леко до 961 хил. лв.

В годините преди войната между Делян Пеевски и банкера Цветан Василев, медиите бяха подпомагани от рекламни приходи от различни компании от бизнес империята финансирана чрез кредити от фалиралата КТБ. Сега без този финансов гръб медийната империя започва да се задъхва и все повече да увеличава загубите си. Дали Делян Пеевски е намерил нов финансов благодетел или политическа финансова инжекция ще стане ясно от редалционната политика на изданията. Едно обаче е сигурно – мама вече не кара влака.

 

 

Коментари

Коментари

Comments are closed.

Facebook