Скандалите около АМ “Марица” изядоха главата на уж най-сигурната министърка – Лиляна Павлова

May 3rd, 2017 | by gino
Скандалите около АМ “Марица” изядоха главата на уж най-сигурната министърка – Лиляна Павлова
горещи теми
0

Сигурният министър на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова вероятно няма да вземе пак поста заради възникналия в последните седмици скандал с магистрала “Марица”. 

Припомняме, че прокуратурата започна разследване срещу строежа на лот 1 на магистралата заради съмнителна обществена поръчка от 51 милиона лева, които са похарчени неправомерно.

Така в последните дни на преговорите един от най-близките хора на Бойко Борисов – Лиляна Павлова, отпаднала от министерството. Лиляна Павлова вероятно ще остане вицепремиер, най-вероятно с ресор европредседателство, а министър на регионалното министерство ще стане един от заместниците й в кабинета – Николай Нанков.

По искане на БСП днес, в деня, в който се съобщават имената на министрите от кабинета Борисов 3, в парламента се обсъжда една-единствена точка  – сформиране на комисия, която да разследва строежа на пътища и магистрали именно заради скандала с “Марица”.

По повод сформирането на такава комисия в парламента се размениха обвинения между БСП и ГЕРБ.

Депутатът от БСП Кирил Добрев коментира, че магистралите у нас се правят и след два месеца се затварят за ремонт и докато се кара по тях, “главата се клати”.

Бившият министър на енергетиката и депутат от ГЕРБ Теменужка Петкова отвърна, че си има органи, които да разследват магистралите, а парламентът не бива да се превръща в “другарски съд”.

А зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов даде пример с магистралите, построени от БСП, и Цанков камък. Той припомни и скандала с магистрала “Струма”, в който кадър от управлението на БСП е откраднал документите и опорочил търга, с което е спрял строителството на най-големия строителен обект у нас – тунел “Железница”. Той добави, че няма да позволи да се напада “достойният министър Лили Павлова”.

ГЕРБ все пак са решили да не рискуват и да се създава напрежение още в началото на сформиране на кабинета и затова се очаква Павлова да е на друг пост.

php0gfrm7_559x-

offnews.bg

Коментари

Коментари

Comments are closed.

Facebook