Скандално: Ново видео в интернет свързва ‘къщата в Барселона’ с международна афера за пране на милиони

July 17th, 2018 | by gino

Нов видеоклип по аферата “Къщата в Барселона” публикува анонимната фейсбук страница “Да спрем разграбването на България”. Това е страницата, която свърза името на премиера с това на манекенката Борислава Йовчева и твърди, че дамата е получила къща в каталунската столица и солидна издръжка. Парите, според публикуваните документи, са прехвърлени през офшорни фирми на близки до Борисов лица.

След първия видеоклип за аферата, в задочно интервю за Сашо Диков Бойко Борисов отрече всяка връзка с моделката. Той обяви, че не познава Йовчева, няма дете от нея и не ѝ е купувал къща. Вторият видеоклип, който според създателите си няма да е последен, добавя още щрихи към предполагаемата схема. Съобщава се, че в къщата в Барселона живее и дете. Авторите споменават неговото име и възраст и посочват, че бащата е неизвестен за широката публика.

phpxxuefz_800x_

За пръв път във връзка с аферата се замесва и името на президента на тенис клуба в Банкя Иван Саздов. Според запознати въпросният клуб е предпочитано място за спорт и социални контакти от министър-председателя. Там има дори негов дървен паметник.

Създателите на клипа посочват, че аферата “Мис Бикини” (по една от завоюваните от манекенката титли) представлява международна схема за пране на пари с подставени лица и офшорни фирми. На адреса на къщата в Барселона са регистрирани две компании, чийто собственик е бащата на Йовчева – Георги Йовчев. На фирмите, през кипърската офшорна компания Palms Enterprises, са прехвърлени милиони евро. Представител на Palms Enterprises зa България е Йордан Христов. Твърди се, че Христов е назначен от кипърския собственик на фирмата Никос Михайлидис за представител на основния актив на компанията у нас – “Спортни имоти Приморско” АД заедно с Иван Саздов.

PARI66-1024x521

Клипът свързва имената на Йордан Христов и съпругата му Силвия Николова с избухнал скандал за британските офшорни зони. Връзката е Майкъл Дойл от остров Сарк. През 2012 в офиса на фирмата, управлявана от него и съпругата ми Белинда Ланион, влиза агенти на службите и прокуратурата, твърдят авторите на видеото. Впоследствие двамата са осъдени за пране на пари. Йордан Христов и Силвия Николова са пълномощници на фирми на Белинда Ланион в България, твърдят създателите на клипа. Нейни фирми са имали съдружие в техни дружества.

Часове след публикуването клипът бе свалена за преработване с уточнението, че от него ще бъде премахната информацията, по която детето може да бъде разпознато.

offnews.bg

 

Коментари

Коментари

Comments are closed.

Facebook