След Борисов и Гешев, Дончев и Джамбазки се оказаха с ”кухи” последователи в мрежата

January 26th, 2021 | by gino
След Борисов и Гешев, Дончев и Джамбазки се оказаха с ”кухи” последователи в мрежата
горещи теми
0
Първо бяха записите. После бяха снимките, златните кюлчета, пачките евро. Протестите. Маньоврите с Конституцията. Едни след други валят скандални законодателни инициативи, които многократно поставят под въпрос компетентността на това управление. Сега една малка справка в интернет се превърна в поредният мини скандал, в който главна роля има властта.

На дневен ред е нов въпрос  – колко истински са всъщност хилядите последователи на управляващите в социалните мрежи.
Инструментът SparkToro е един от многото, които осъществяват мониторинг на аудиторията ни онлайн и служат на маркетолозите да водят своите кампании в интернет. Но инструментът показва и нещо друго – кухите потребители. Казано с други думи – колко процента от последователите на даден акаунт имат каквато и да било стойност.
SparkToro засича роботи, спам акаунти, неактивни потребители, източници на пропаганда. Такова уточнение е нужно да се направи, защото не е задължително да става дума за “купена любов”. Но това е напълно възможно. Онлайн съществуват десетки и дори стотици сайтове, които продават последователи, а сумите не са колосални. Варират между 3 и 250 долара. Viralyft например предлага 10 000 последователя срещу 250 долара.
Така че да си купиш “онлайн любов” нито е сложно, нито пък изисква кой знае какъв финансов ресурс.
.

 

Според анализа на SparkToro основни фигури от политическия и обществен живот у нас обаче се радват на доста голям процент “кухи последователи”. Вчера стана ясно, че премиерът Борисов разполага с впечатляващите близо 72% фейк поддръжници в Twitter.
Профилът на Иван Гешев също не изобилства от верни симпатизанти. Половината от всички 4613 души, които следват акаунта му в Twitter всъщност са потребители с неясен произход.
.
Вицепремиерът Томислав Дончев също е с над 50% фейк последователи. Външният ни министър Екатерина Захариева се представя доста по-скромно – 26.6%.
.
.Интересна е спорната персона на Валери Симеонов, която често предизвиква скандали с публичните си появи. Патриотът и лидер на НФСБ разполага с близо 39% кухи последователи.
.
Евродепутатът Ангел Джамбазки – патриот от ВМРО, също няма кой знае колко верни поддръжници. Според инструмента 43.6% от последователите на Джамбазки не са съвсем истински.
.

Фрогнюз

Коментари

Коментари

Comments are closed.

Facebook