След над една година лъжи от премиер и министри, медицинските сестри решиха да отстояват исканията си

March 6th, 2020 | by gino
След над една година лъжи от премиер и министри, медицинските сестри решиха да отстояват исканията си
протести
0

След над 1 г. лъжи от премиер, министри, медицинските сестри решиха да отстояват исканията си така. Този протест е огледало на отношението на властта към сестрите и майките на деца с увреждания – “некви каки протестират”. Тези жени нямат тракторите на фермерите, колите на таксиметровите шофьори, камионите на превозвачите, лумпените от футболните агитки, за да е протестът им ефективен, така както го разбира Борисов…


В мутросвета на Борисов, Лъчо Мозъка и цялата управляваща пасмина тези жени не предизвикват респект (така както те го разбират), но именно тези смели сестри показаха истинското лице на управляващите – страхливо, жалко, надменно.


Всекидневно унижавани с по 500 лв. заплати, дълги смени, тежки условия на труд, това са жени, които нямат друг избор. Изборът им – перваза, показва колко цинични са хората, които с лека ръка дадоха 55 млн. лв. за два стадиона в Пловдив, но не можаха над година да решат проблемите на майките на деца с увреждания и медицинските сестри. Това е техният мутросвят – “да поритаме на мачлето”.


Достойнството на тези хора трябва да бъде запазено. Но да се очаква, че ще се подходи адекватно от мутрите на прехода е несериозно.


Идва 8 март и трябва да се признае, че в случая с разсъблеченото момче в автобуса, протестите на майките и сестрите, именно жени показват най-добра адекватност.

P.S. НСО и МВР за пореден път показаха, че първите не могат да вдигнат нивото си извън джигитското шофиране на пътя, а вторите се управляват безобразно от некомпетентни началници.

Ивайло Мирчев, Фейсбук

* заглавието е на varnahot.com

Коментари

Коментари

Comments are closed.

Facebook