След обществения натиск повдигнаха обвинения и арестуваха местния герберски активист Лазар Влайков

September 7th, 2017 | by gino
След обществения натиск повдигнаха обвинения и арестуваха местния герберски активист Лазар Влайков
горещи теми
0
Цяла седмица трябваше на Окръжна прокуратура – Пазарджик да се престраши да повдигне обвинение и задържи за 72 часа Лазар Влайков, местния лидер на ГЕРБ и председател на Общинския съвет в град Септември.  Според разказите на очевидци, именно Влайков е причинил смъртта на собственик на местно заведение. Въпреки това Влайков е обвинен само за това че в нощта на 31 август/1 септември 2017 г. в ресторант „Градина“ във Виноградец не е взел необходимите мерки за сигурност и от това е последвало причиняване на смъртта на Н.Т. С оглед тежестта на обвинението и опасността Влайков да се укрие или да извърши друго престъпление същият е задържан, а утре – 8 септември 2017 г., ОП – Пазарджик ще внесе в съда искане за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“.От текста на обвинението става ясно ,че прокуратурата не се е осмелила да обвини Влайков за смъртта на собственика на заведението, където е бил пиянския запой, а само за “не взети необходими мерки за сигурност”. Кой все пак е физическият убиец, от обвинението не е ясно. Липсват все още и данни за разпита на 6-годишното дете, както и за разпита на свидетелите на трагедията.
От ГЕРБ опитаха бързо да се отърват от случая с изключването на Влайков от партията. Така, както направиха и при аферата със суджука в Добрич. От партията обаче категорично отказват да коментират как така и в Добрия и в Септември лидери на ГЕРБ са местните дерибеи. Още тогава ние от varnahot.com попитахме защо ГЕРБ взима мерки само, когато даден техен активист забърка медиен скандал.
Далеч сме от мисълта, че Борисов и ГЕРБ са толкова наивни и не знаят с какви хора си имат работа по места и как тези хора дерибействат. Но явно “услугите” на тези местни велможи са полезни на ГЕРБ и партията се отказва от тях само в краен случай.
Ако от ГЕРБ наистина искаха да се отърват от корумпираните и самозабравилите се местни дерибеи нямаше да чакат да избухнат скандали, а щяха да направят проверки във всичките си местни структури като започнат от Варна например…

Коментари

Коментари

Comments are closed.

Facebook