След питане на ГД БОЕЦ стана ясно, че колите на НСО са изминали 2 500 000км за 2019г. или по 6850км на ден! (ДОКУМЕНТИ)

January 12th, 2020 | by gino
След питане на ГД БОЕЦ стана ясно, че колите на НСО са изминали 2 500 000км за 2019г. или по 6850км на ден! (ДОКУМЕНТИ)
горещи теми
0

Темата за НСО е изключително чувствителна за българското общество. Това е една структура със самостоятелен  бюджет от десетки милиони, която „охранява” властимащите. НСО е личната преторианска гвардия на Борисов и Пеевски, наследник на УБО на ДС!

Резултат с изображение за борисов охрана нсо

Информацията, която стига до българските граждани за тази служба и нейната дейност е изключително оскъдна, въпреки, че тя се издържа с обществени средства. От време на време гръмва по някой скандал с неин автомобил, или служител и тогава завесата се повдига за малко. Иначе всички сме ги виждали – черните бронирани лимузини и мъжете с тъмните костюми и черните очила, които разбутват гражданите при публичните появи на нашите мутроуправници, или затварят улиците и кръстовищата, когато минават техните кортежи.

БОЕЦ поискахме информация по реда на Закона за достъп до обществена информация и получихме частичен отговор. Макар и непълен, информацията, която получихме е меко казано скандална и показва степента на извратеност на изпълняваните от тази служба задачи.

Това са въпросите, които БОЕЦ зададохме:

 1. Какъв е броят на охраняваните от НСО лица по години за последните десет години, влючително за 2019г. към дата 2019г.?
 2. Поименен списък (Две имена, или само инициали) на охраняваните от НСО лица по години за последните десет години, влючително за 2019г. към дата 20.12.2019г.?
 3. В какъв размер са направените от НСО разходи за охрана на всяко от охраняваните лица през 2019г. към дата 20.12.2019г. по отделно?
 4. Какъв е общият брой на личният състав на НСО? Какъв е броят на охранителите в НСО?
 5. Охранявано ли е към дата 20.12.2019г. от НСО и на какво основание лицето Ахмед Демир Доган – почетен председател на ПП ДПС?
 6. Охранявано ли е към дата 201.12.2019г. от НСО и на какво основание лицето Делян Славчев Пеевски – депутат от ПП ДПС?
 7. Осигурява ли към 20.12.2019г. НСО охрана и на какво основание на лицето Сотир Стефанов Цацаров – председател на КПКОНПИ?
 8. Колко пътни транспортни произшествия с коли на НСО е имало по години за последните десет години, включително за 2019г към дата 20.12.2019г..? Колко са пострадалите служители от НСО, колко са пострадалите граждани? Колко от произшествията са по вина на НСО?
 9. Колко посегателства срещу охранявани от НСО лица са регистрирани по години за последните десет години, влючително за 2019г. към дата 20.12.2019г.?
 10. Колко километра са изминали общо служебните автомобили на НСО при изпълнение на служебните задължения на службата през 2019г. към дата 20.12.2019г.?
 11. Колко километра общо са изминали служебните автомобили на НСО при охраната на Делян Славчев Пеевски през 2019г към дата 20.12.2019г.

Не получихме отговор на поставените въпроси касаещи Пеевски и Доган.

Резултат с изображение за борисов охрана нсо

От представената ни информация обаче разбираме, че колите на НСО само за 2019г. са изминали над 2 500 000 километра! ТОВА Е НАД 60 ПЪТИ обиколката на Земята по екватора! Километраж немислим и за много международни транспортни фирми! В отговора е посочено, че по закон НСО охранява около 35 лица заемащи висши държавни постове плюс чужди дипломати и мисии при техни посещения. ДВА МИЛИОНА И 500 000 изминати километра обаче означава, че служителите на НСО и самата служба са превърнати в таксиметрова компания и сигурно возят и жените, децата и кучетата на охраняваните лица, на Пеевски, Цацаров, Гешев, или Борисов, за да изминат тези километри за една година. Задачите от охранителни отдавна се преминали в обслужващи – изключително скъпоплатени прислужници на нашите политици-олигарси. Легендите, че служители на НСО пазаруват на охраняваните от тях лица и водят децата им на училище може да е окажат верни и проблема е, че ние плащаме за всичко това!

Има и още няколко детайла в отговора, които трянва да бъдат посочени. Разбираме, че НСО охранява и Марешки, и Валери Симеонов например – ясно е посочено в отговора  „петима зам. Председатели на Парламента”! Тези двамата, единият от които е със свален имунитет и повдигнати обвинения, не бяха ли мултимилионери, които се хвалят при всяка поява в медиите, че са много богати и сами са постигнали богатството си? Защо тогава трябва ние да им плащаме охраната и транспорта? От какво ги пазят и кой ги заплашва? Същите въпроси можем да зададем и за Доган и Пеевски? Хем бил много успял корпулентният млад мъж, хем ние му плащаме охраната, колата и шофьора!

Друг момент също е важен! За последните 10 години са станали 254 катастрофи с коли на НСО, а само за 2019г. те са 26, като 8 от тях са по вина на служителите на НСО! ЗА КОЛКО ОТ ТЕЗИ КАТАСТРОФИ СТЕ ЧУЛИ? Това означава, че всеки месец е имало по две катастрофи на коли на НСО. Имайте предвид, че тези коли се движат със специален режим, че всички ги пазят и осигуряват предимство, че се движат по предварително подготвени маршрути и няма нужда да бързат, защо не са линейки и не возят пострадали, или умиращи! И въпреки това – 26 катастрофи, като има пострадало и едно дете. Защо МВР не оповестява тези катастрофи в своите ежедневни сводки? Защо тази информация се крие от обществото? Кого са возили тези автомобили, когато са се случили тези катастрофи, или това е причината да се пази омертата?

Със съкращения от boec-bg.com

 

Коментари

Коментари

Comments are closed.

Facebook