След разрешаването на кризата Европейски съюз -Турция, Борисов се зае да решава и кризата с Катар

July 18th, 2017 | by gino
След разрешаването на кризата Европейски съюз -Турция, Борисов се зае да решава и кризата с Катар
горещи теми
0

Премиерът Бойко Борисов разговаря по телефона с премиера на Катар Абдула бин Насър бин Халифа Ал Тани по повод създалата се остра дипломатическа криза в отношенията на някои арабски държави с Катар.

“Стабилността в региона на Персийския залив е от особено значение за България и региона на Балканите. В тази връзка приветстваме и подкрепяме разрешаването на възникналата кризисна ситуация с политически средства и по пътя на дипломацията”, заяви Борисов, цитиран от правителствената пресслужба. Той изрази желанието на българската страна за мирно и бързо уреждане на възникналата кризисна ситуация в много важен за България близък регион.

Министър-председателят отбеляза категоричната си позиция против всяка форма на по-нататъшна ескалация на напрежението, както и срещу намесата на външни за региона фактори. Борисов акцентира също върху запазването на стабилността на Съвета за сътрудничество на арабските държави от Залива, което по думите му, е в интерес на целия регион. Борисов допълни, че България цени своите приятелски отношения със страните от арабския свят и изтъкна сътрудничеството с Катар.

offnews.bg

* колажът и заглавието са на varnahot.com

Коментари

Коментари

Comments are closed.

Facebook