Служебният премиер Герджиков: Има злоупотреба с парични средства по програмата за саниране

March 6th, 2017 | by gino
Служебният премиер Герджиков: Има злоупотреба с парични средства по програмата за саниране
градска инфраструктура
0

Служебният премиер Огнян Герджиков обяви, че кабинетът е изготвил постановление, с което да се намали фискалната тежест върху бизнеса. “В момента то е в съгласувателна процедура. Става дума за Агенцията по вписванията, където таксите не бяха съобразени с разходите, които са необходими за съответното действие и се получаваха в много големи диспропорции, едни скрити данъци”, обясни Герджиков пред БНР.

Той отбеляза, че понастоящем работна група подготвя мерки за облекчаване на бюрократичните пречки. По думите му чрез тях бюрократичната тежест ще се стовари върху администрацията. “След подаване на заявление в една служба, ща е задължение на държавната администрация да извърши всичко необходимо и накрая да получите резултата, към който се стремите”, уточни служебният министър-председател..

Той съобщи, че е получил сигнали за нарушения при изпълнение на Националната програма за саниране. Ставало дума за злоупотреба с парични средства, а изключително некачествени материали се влагали на завишени цени. “За всичко това ще бъдат сезирани съответните органи”, увери Огнян Герджиков.

Относно намеренията на служебното правителство да стартира процедурата по приемането ни в еврозоната, премиерът коментира: “Това са само едни предварителни проучвания. Ангажирах доста експерти. Самият факт, че се повдига този въпрос, той е много ценен. В тази дискусия ще се види кога ние бихме могли евентуално да потърсим тази политическа протекция от европейските страни, за да може да подадем нашата молба за влизане в еврозоната. Не е амбиция това да стане до края на този кратък мандат. Просто се повдига един въпрос, който трябва да се дискутира и трябва да се намери точното решение в един следващ момент”.

banker.bg

Коментари

Коментари

Comments are closed.

Facebook