Случаят с булевард “Левски” или как изборите станаха по-важни от безопасността на варненци и от законите

May 23rd, 2019 | by gino
Случаят с булевард “Левски” или как изборите станаха по-важни от безопасността на варненци и от законите
градска инфраструктура
0

Няма и месец откакто премиера Борисов великодушно реши да “пусне колите” по новия булевард “Левски” във Варна! Само десетина дена по-късно “революционния” булевард се предаде още при първия дъжд. Пропадна част от едното кръгово, уличен стълб падна и чакъл се изсипа по трасето на “златния” булевард. Само по щастлива случайност няма пострадали варненци. Днес два дни по-късно при ясно време уж укрепения склон в началото на булеварда се срути. А още не е минал и месец!!!

Нещата при ГЕРБ ескалират – преди ремонтите изкарваха по няколко месеца, а сега не издържат дори до изборите!

Според кмета Иван Портних причина за срутването била ……. незаконна къща!?! Естествено местните медии гледаха кмета с телешки възсторг и никой журналист не попита кмета сега ли виждат тази къща, досега не са ли виждали и при проектирането на булеварда не са ли взети под внимание тези къщи. Всъщност във Варна отдавна няма истински журналистика, но това е друг въпрос. Местните медии информират за поредния “инцидент” с булеварда като едни наблягат на проблема, а други – на бързата реакция на властта. Най-важния въпрос удобно остана на заден план.

Наглостта на кмета Портних обаче няма край! Дори и от провалите си той се опитва да извлича дивиденти за изборите. В невиждан патос той коментира в социалните мрежи как активно работи по проблемите и естествено постовете му са възнаградени от десетки “Браво, кмет!” Овчия възсторг залял страницата на кмета рязко контрастира с коментарите в социалните мрежи, където са съжаление на кмета няма цензура поне засега.

Важният въпрос удобно пропускан от всички: Защо незавършен и явно опасен път се пуска в експлоатация без да бъда завършен в разрез на всички законови изисквания? Дори и за децата е ясно, че прибързаното пускане на булеварда е във връзка с изборите. За пореден път премиера Борисов “разпорежда” авторитарно без да се съобразява със законите и правилата в държавата. Изборите са оказаха по-важни от безопасността на варненци и от законите! 

При откриването на булеварда Борисов си приписа заслуги как лично е ръководил по снимки целия процес  на строителство. При първите проблеми обаче виновни са оказаха времето, незаконните къщи и ланския сняг, а Борисов естествено отново не е отговорен! Може би накрая виновен ще се окаже фотографа, който не е снимал тази къща и не е пратил снимка на Борисов, че да се вземат мерки още при строителството. Бойко няма как да е виновен след като не са му пратили снимка на къщата, нали?

Състоянието на булевард “Левски” отразява нагледно състоянието на България днес – Грандомански проекти, стотици усвоени милиони, пълна липса на прозрачност на избор на строител и на изразходване на средства, имитация на обществено обсъждане, незачитане на закони и разпоредби и най-вече видимо некачествено изпълнение!

 

Коментари

Коментари

Comments are closed.

Facebook