Смях! Кметът Портних и ГЕРБ-Варна силно се притесниха за информираността на варненци!

July 14th, 2020 | by gino
Смях! Кметът Портних и ГЕРБ-Варна силно се притесниха за информираността на варненци!
градска инфраструктура
0

Променената политическа обстановка и ежедневните масови протести предизвикват неочаквани промени в поведението на местната власт във Варна. Информираността на варненци не бе сред приоритетите пред 3-те мандата на кмета Иван Портних. В годините общината разхищава огромни суми на тъмно, а мегапроекти като бул. Левски се осъществяваха без обществено обсъждане и необходимата прозрачност. Огромни суми давани за боклука, градски транспорт, ремонти и инвестиции се усвояваха напълно на тъмно, а Община Варна масово отказваше да дава достъп по ЗДОИ. Идилията на местната власт бе осигурена и от местните мисирки, за които всяка година Портних отделя стотици хиляди левове от общинския бюджет.

Вчера обаче варненци станаха свидетели на нещо невиждано – Иван Портних се загрижи за тяхната информираност!?! 

Кметът и ГЕРБ-Варна отказаха да дадат безвъздмезно 50 декара общински земи на новосформирано дружество с мотив, че такова решение трябва да се вземе след информираност на варненци и провеждане на обществена дискусия!!! Ти да видиш! Похвално решение. Проблемът обаче е, че лично кмета Портних е внесъл искане за харизване на тази земя само преди десетина дни и тогава изобщо не беше се притеснил за неинформираността на варненци. Дали протестите във Варна и спомена от 2013 година не са стресирали доскоро надменните местни управляващи и те са преживели неочакван катарзис?

Комичните опити на кмета Портних да направи остър завой в поведението си обаче бяха засенчени от герберското острие в Общински съвет Варна – Марица Гърдева. Изведнъж след години толериране на коли и строежи в Морската градина, тя преживя катарзис и заобича природата. Марица Гърдева нападна опозицията от ДБ като заяви: “Лидерът на „Да, България“ във Варна – Нелко Начев е продал съществуващите сгради на Алея Първа на ТИМ”. Смешното и жалкото е, че самата Гърдева освен катарзис явно е получила и амнезия, че е била дългогодишен служител именно на ТИМ.

Коментари

Коментари

Comments are closed.

Facebook