Спас Русев продава Виваком?

July 11th, 2019 | by gino
Спас Русев продава Виваком?
горещи теми
0

Спас Русев е започнал преговори с потенциалните купувачи за най-българския оператор “Виваком”. Това съобщава днес изданието Financial Times. Спас Русев е потвърдил пред изданието, че телекома се продава.
Новината за продажбата на “Виваком” става след приключването на последната съдебна процедура, оспорваща собствеността на оператора. Търговският съд (Англия и Уелс) е излязъл с решение в полза на консорциума, ръководен от Русев, който купи най-големия български телеком на търг през 2015 г.
След последното съдебно решение, Vivacom излезе със следното заявление:
„Тъй като многократно в съдилищата на Люксембург и България отхвърлиха жалбите срещу сделката, ищците са се обърнали към съд в Англия, твърдейки, че продажбата на “Виваком” е фалшива, извършена под пазарна стойност и трябва да бъде отменена. След шестдневни изслушвания английският съдия отхвърли изцяло исковете. ”
Спас Русев заяви: „Тази компания е придобита чрез напълно легитимен процес на конкурентни продажби. Оттогава ищците са се опитали да оспорят прехвърлянето на собствеността по различни начини. ”
През последните месеци се съобщава, че консорциумите и предприятията, ръководени от Русев, купуват редица други активи в сферата на комуникациите на Балканския регион и вече са на път да придобият бизнеса на OTE в Албания.

Коментари

Коментари

Comments are closed.

Facebook