Спешни заседания, а не профилактика! Наводненията и тази година изненадаха правителството на ГЕРБ

March 10th, 2018 | by gino
Спешни заседания, а не профилактика! Наводненията и тази година изненадаха правителството на ГЕРБ
градска инфраструктура
0

След обилните снеговлежи с повишенията на температурите започна бързото топене на снега. Метеоролозите от седмица предсказаваха повишаването на температурите, а и за децата бе ясно, че големите снегове, ще почнат бързо да се топят, а това у нас обикновено ( а напоследък задължително ) води до масови наводнения и преливане на язовири!

Тревожна нощ изкараха жителите на общините Хайредин и Мизия. На много места реките излязоха от коритата си и заляха дворове и стопански постройки. През изминалата нощ нивото на река Скът се повишава и водата навлиза още по-навътре в някои от дворовете. Жителите на село Крушово изкараха безсънна нощ, наблюдават с тревога как се покачва нивото на реката. В бургаска област излуваха кошмарите от миналата година, когато наводненията взеха и човешки жертви.

Какво прави властта? Къде са отговорните инстититуции? Защо и тази година правителството на ГЕРБ бе изненадано от наводненията?

Кабинетът се е събрал днес на спешно заседание, за да се набележат мерки срещу преливането на реки и язовири. Обявено беше отпускането на 3 млн. лв. на община Хайредин за справяне с проблема. След извънредното заседание на правителството започна оглед на язовир “Рогозен 1″, за да се предприеме авариен ремонт на съоръжението, което застрашаваше две близки села. Щшла да бъде създадена и нова централизирана държавна структура за реакция при кризисни ситуации. Държавата щяла да поеме грижата за всички язовири, които общините не могат да управляват.

ЗАЩО ТЕЗИ СПЕШНИ МЕРКИ НЕ СА НАПРАВЕНИ ПРОФИЛАКТИЧНО?

Миналата година ситуацията беше същата и дори имаше жертви. Тогава пак кабинета прави спешни заседания, пак бяха отпуснати спешни пари и ….до следващата година. Междувременно премиера се занимава с какви ли не неприсъщи за него дейности, дори навреме време да спасява тигърчета, но така и не счете за необходимо да организира профилактиката на язовирите и водоемите.

За пореден път правителството на ГЕРБ ходи след събитията, а не преди тях и за пореден път ежегодните проблеми изненадват властта и сме убедени, че за пореден път друг ще бъде посочен за виновен за този хаос. Гарантирано от ГЕРБ!

yazoviri

Коментари

Коментари

Comments are closed.

Facebook