Спряха достъпа на варненци до администрацията в район „Одесос”

March 10th, 2020 | by gino
Спряха достъпа на варненци до администрацията в район „Одесос”
горещи теми
0

Кметът на централния варненски район „Одесос“ Георги Недев забрани достъпа на външни лица в административната си сграда, включително и в приемните дни – понеделник и четвъртък от 09,00 до 12,00 ч. Заповедта му е издадена вчера след заседанието на общинския щаб за предприемане на мерки срещу разпространението на Covid-19. Граждани ще се допускат само във фронт-офиса на партера на сградата. Там на видно място ще бъдат обявени номерата на служебните стационарни и мобилни телефони на всички служители в администрацията.

Заповедта урежда и начините за почистване и дезинфекция на работните места и защитата на служителите с лични предпазни средства. Забраняват се командировките, както и задграничните пътувания на служителите, като се указва и доброволно изолиране в продължение на 14 дни (платен или неплатен отпуск) на служители, пътували до зона с разпространение на коронавируса.

На директорите на дирекции в района е възложено изготвянето на план за извънредни ситуации и за начина, по който администрацията да продължи работа в случай на разпространение на заразата във Варна, в това число и на работните места в самата администрация.

kmeta.bg

Коментари

Коментари

Comments are closed.

Facebook