СРАМ ЗА ВАРНА: ПОЗОРНО ПОСЛЕДНО МЯСТО ЗА ПОЧТЕНОСТТА НА ОБЩИНСКИ СЪВЕТ- ВАРНА! ИВАН ПОРТНИХ ПРЕДПОСЛЕДЕН ОТ ВСИЧКИ КМЕТОВЕ В СТРАНАТА В КЛАСАЦИЯТА ЗА ПОЧТЕН КМЕТ! ЗА СРАВНЕНИЕ – БУРГАС Е ПЪРВИ!

December 10th, 2015 | by gino
СРАМ ЗА ВАРНА: ПОЗОРНО ПОСЛЕДНО МЯСТО ЗА ПОЧТЕНОСТТА НА ОБЩИНСКИ СЪВЕТ- ВАРНА! ИВАН ПОРТНИХ ПРЕДПОСЛЕДЕН ОТ ВСИЧКИ КМЕТОВЕ В СТРАНАТА В КЛАСАЦИЯТА ЗА ПОЧТЕН КМЕТ! ЗА СРАВНЕНИЕ – БУРГАС Е ПЪРВИ!
горещи теми
0

Индекс на Местната система за почтеност2015“ е първата по рода си годишна сравнителна класацияна ключови институции на местната власт, които изграждат системата на почтено и отговорно управление на местно ниво в България. Индексът на Местната система за почтеност представя сравнителна картина на антикорупционния капацитет, роля и значение на Общински съвет, Кмет, Общинска администрация. Инициативата е на Асоциация „Прозрачност без граници”.

bg213

Резултатите от тази класация са плачевни за град Варна. Институциите Администрация и Кмет са на предпоследно място по почтеност от всички представени градове в страната. Общинския съвет обаче безапелационно заема последното място по почтеност от общинските съвети в цялата страна. Тези резултати са пряк резултат от управлението на Иван Портних. Още със заемането на позицията кмет той наложи възможно най-авторителното и непрозрачно управление в града. Официална информация за разходите на обществени пари няма никъде. Дори и при искания по Закона за достъп на информация всеки получава отказ. Общинската администрация вече е осъдена за десетки откази на информация. Ако може да се научи нещо, то това може да стане от фейсбука на кмета. От там дойде и неговото ново прозвище Фейсбук кмет. За среща с кмет очи в очи може само да се мечтае. Дори в предизборната си кампания той комуникираше само чрез фейсбук. Така че резултатите от проведеното проучване са съвсем законимерни и не са изненадващи. Може би само в представата на Невидимия Варна върви към едно по-добро и прозрачно управление. Относно Общинския съвет на Варна всякакви коментари смятаме, че са излишни. Резултатът е показателен! 

Не ни се иска да правим сравнение с другия морски град на България – Бургас. Там нещата са на другия полюс – и Кмет и Общински съвет в Бургас са първи в страната по почтеност! С чисто сърце там можем да им кажем: “Браво, кмете!”

321portnih-pura

 

ВАРНА Е НА ПОЗОРНИТЕ ПОСЛЕДНИ МЕСТА ПО ПОЧТЕНОСТ! ГАРАНТИРАНО ОТ ПОРТНИХ!

Коментари

Коментари

Comments are closed.

Facebook