Страх! Борисов отложи с 6 месеца Наредба Н-18 в опит да спре протестите на бизнеса!

January 28th, 2020 | by gino
Страх! Борисов отложи с 6 месеца Наредба Н-18 в опит да спре протестите на бизнеса!
горещи теми
0

Премиерът Борисов обяви, че отлага въвеждането на спорната Наредба Н-18. Това е поредния път, когато Борисов клекна пред опасността от протести.

Сегашната ситуация е типичен пример за “стабилността” на управлението на ГЕРБ. Законите се правят на коляно, без необходимия анализ, без обществено обсъждане и се приемат на тъмно. Въвеждат се абсурдни изисквания за бизнеса, а след опасност от протести всичко се отлага. Бизнесът е в постоянно напрежение, правилата се въвеждат и отменят постоянно, налагат се кратки срокове, после се отменят и това се повтаря постоянно вече 10 година.

Всяка държава се стреми всячески да подпомага бизнеса, да го улеснява и да го стимулира да инвестира, за да се отварят нови работни места и да се плащат повече данъци. У нас при управлението на ГЕРБ разглежда родния бизнес като дойна крава, която да се цеди постоянно, да се натоварва максимално с всякакви постоянно променящи се изисквания и регулации. Лобисткото законодателство, взаимно противоречащите си наредби, неясните правила позволяващи тълкуване от държавните институции и липсата на върховенство на закона са причината сериозните инвеститори да бягат с 200 от страната. Българският бизнес обаче е принуден буквално да оцелява при тези условия.

Коментари

Коментари

Comments are closed.

Facebook