Страх: Държавата кипи, премиера пак в чужбина

October 23rd, 2018 | by gino
Страх: Държавата кипи, премиера пак в чужбина
градска инфраструктура
0

За пореден път когато държавата кипи и протести във всички големи градове искат оставки, премиера-слънце е в чужбина! Вече цели 3 мандата това е обработена тактика Борисов да се дистанцира от поредните скандали и да се връща при успокоение на нещата. В цял свят при сериозни проблеми в страните си премиерите прекъсват своите визити и се връщат да решават проблемите и да покажат на хората, че управление има и нещата са под контрол. Така е в нормалните държави, но не и тук.

Тук имаме премиер-слънце, който е над нещата! Проблемите са някъде под него и не са достойни за неговата лична намеса. Той обича някъде от разстояние да “разпорежда” нещата да се решат. Този път обаче номера няма да мине. Досега всеки протест бе задушаван с еднолично раздаване на милиони с цел запазване на управлението. Сега обаче срещу премиера са майките на деца с увреждания, които той няма как да купи с някой друг милион. Те искаха реформи, а вече не без основание и оставката на Валери Симеонов. Представители на работодателите заплашиха да изкарат срещу майките 20 000 свои служители. Ако премиера бездейства и не вземе никакви мерки има реална опасност от сблъсъци и безредици.

Какво обаче направи Борисов? В отчаян опит да изкара поне третия си мандат той стана заложник на политическите хулигани Волен Сидеров и Валери Симеонов. В момента управлението на държавата се крепи на техните капризи. Вместо да прекрати визитата си в ОАЕ Борисов замина за Египет. Така ще отложи колкото може повече своето връщане в страната с надеждата за разминаване на политическата криза.

Този път обаче оставка трябва да има! Или на Валери Симеонов или на Борисов! Време е!

Коментари

Коментари

Comments are closed.

Facebook