Страх тресе властта! Националните медии не отразиха благотворителния концерт на Слави Трифонов в Лондон

June 11th, 2018 | by gino

На 9 юни вечерта Слави Трифонов направи благотворителен концерт в Лондон под мотото “Системата ни убива”! Концертът бе многохиляден и десетки хиляди българи успяха да видят на живо Слави и КуКу бенд! За концерта се знаеше от изказване Слави в неговото предаване, но репортаж от събитието нямаше в нито една българска медия. На следващия ден драгия зрител бе занимаван с какви ли не глупости, нонито кадър, нито дума за успешно проведения концерт. На другия полюс са българските медии зад граница, където концертът на Слави е на първо място. Извън България няма цензура и управляващите нямат инструменти за натиск. Най-голямата българска медия в САЩ, сайтът от Чикаго EuroChicago.com направи концерта водеща новина. Защо има такова медийно затъмнение за проявите на Слави?

Страх тресе властта! Няма друго логично обеснение защо националноите телевизии вкупом “пропускат” да отразят събитието. Ние от varnahot.com поради липса на информация в родните медии препечатваме по-долу статията от чикакгския сайт EuroChicago.com.

 

“Концертът на Слави Трифонов и Ку-ку бенд в култовата The O2 Arena в Лондон, която е с капацитет 20 хиляди зрители, се напълни снощи с наши сънароднии. Празни места е имало само по горните редове. Билетите са били на стойност от 20 до 80 паунда.

Събитието се проведе под надслов „Системата ги убива“ и приходите от него ще бъдат дарени в подкрепа на деца с увреждания. Всеки посетител получи като подарък албума „Песни за българи“. 

В концерта участваха и „Златните момичета“ от националния ансамбъл по художествена гимнастика, танцьори от ансамбъл „Филип Кутев“, балет „Магаданс“, Криско, братята Хасан и Ибрахим Игнатови.

Част от атмоферата снощи в The O2 Arena може да се усети чрез видеото по-долу, записано и споделено от Иво Стоилов, който е пътувал от Нюрнберг, Германия, до Лондон специално за концерта.

„Златните момичета“ – видео на Илияна Раева

Концертът бе гледан на живо чрез видеа, споделяни във Фейсбук, и от хиляди българи в различни страни – Великобритания, Германия, Италия, Испания, Гърция и други страни в Европа и по света.

Ако се съди по коментарите в социалната мрежа, бил е гледан дори в Гватемала.”

Коментари

Коментари

Comments are closed.

Facebook