СТРЯСКАЩИ РАЗХОДИ НА ОБЩИНА ВАРНА ЗА 2016 Г. !

October 16th, 2017 | by vencio1980
СТРЯСКАЩИ РАЗХОДИ НА ОБЩИНА ВАРНА ЗА 2016 Г. !
градска инфраструктура
0

Разходите на Община Варна се повишават с всяка изминала година. Бюджетът всяка следваща година е по-голям от предходната, но варненци не усещат къде всъщност потъват тези пари . Отговор на това дава отчета за разходната част на общината за 2016год.

На фона на стотиците милиони изхарчени през годината, правят впечатление няколко меко казано странни разходи. Например Общината е изхарчила скромните 37 000 лв. за две LED ленти в подлез Шипка. 37 000 лв наистина е ”добра” цена за дългата общо към 200 метра LED  лента. Другата гледна точка вече е за необходимостта на споменатата LED лента, на фона на срамазяващата гледка вътре в подлеза. По дължината на целия подлез има течове, а арматурата е оголена и ръждясала. Плочата вече е крайно деформирана и има откъснати парчета от нея.Само може да си представим колко би изхарчил Портних за ремонт . Няколко десетки милиона не ни мърдат.

Друг крайно притеснителен разход е този от почти 200 000 лв за допълнителен ремонт на зала Конгресна в ДКС. Както всички си спомняме още през лятото на 2015 год. Портних и Борисов лично откриха ремонтираната зала. Какво всъщност е правено след това и то за 200 000 лв ? Въпрос, на който никой не дава отговор!

И ако тези разходи ви се струват малки на фона на почти 270 млн.лева бюджет за богатата Община Варна , ето и няколко по-крупни разходи за 2016 год.  Смяна на ВИК канализация в район Одесос- близо 1 млн.лева ! Ремонтни дейности в Морската Градина – близо 1.3 млн.лева .Какво е ремонтирал Порних там , така и не може да се сетим . Всъщност това за което ние от varnahot  се сещаме са няколко сменени бордюрчета.

Черешката на тортата е покупката на 3 метрова елха за ”скромните ” …… 15 хиляди лева.

Очакваме с нетърпение и отчета за разходната част за 2017 год. Там Община Варна има за харчене почти двойно повече пари.  Какви ли ”добри инвестиции” ще е направила ”прозрачната” администрация на Портних?

 

Коментари

Коментари

Comments are closed.

Facebook