Тази вечер от 18 ч. варненци ще трупат нова грамада пред Община Варна

September 14th, 2018 | by gino
Тази вечер от 18 ч. варненци ще трупат нова грамада пред Община Варна
градска инфраструктура
0

Тази вечер от 18 часа пред сградата на Община Варна ще се проведе Флашмоб Грамада! Събитието е организирано от фейсбук групата “За Морската” и само за ншколко часа вече стотици варненци за заявили участие. Ето и обръщението на организаторите:

ФЛАШМОБ!
Донесете вашия камък: ГРАМАДА на недоволството пред Община Варна!
#корупцията #убива
Недоволни сме от грижата на нашите власти към нас. Те не ни опазват!
Газенето на велосипедисти и пешеходци – по тротоари и пешеходни зони – стана епидемия.
Искаме безопасен живот! Искаме справедливост! Искаме спазване и прилагане на законите. Искаме спиране на незаконните гонки със залагания, провеждани без притеснения пред очите на полицията. Искаме вдигнати пешеходни пътеки на проблемните места и булеварди, искаме ограничителни колчета по тротоарите.
Искаме обезопасени пешеходни пътеки в подстъпите до Морската градина и настояваме от години за спиране на движението на автомобили по алеите ѝ! Там има огромна опасност от инциденти с пешеходци или велосипедисти. Същото е положението и по крайбрежната алея „Кап. Георги Георгиев”!
Искаме безопасни условия за пешеходците в условията на продължаващи с месеци ремонти и строежи на градската инфраструктура на Варна.
Искаме законодателни промени в областта, по-високи глоби, налагането и събирането им, искаме спазване на законите!

Напомняме на нашите читатели, че първата грамада беше натрупана на мястото, на което през февруари 2013 г. се самозапали Пламен Горанов – в знак на протест срещу пагубното корумпирано управление на града. Първата грамада бе премахнатата от сегашния кмет Иван Портних, който дойде уж в името на промяната, но корупцията и хаоса в управлението останаха.

Коментари

Коментари

Comments are closed.

Facebook