Технологии: От Apple представиха днес юбилейния си модел iPhone X с лицево разпознаване (снимки)

September 12th, 2017 | by gino
Технологии: От Apple представиха днес юбилейния си модел iPhone X с лицево разпознаване (снимки)
горещи теми
0

Датата 12 септември е поредният голям ден за технологичния свят. Днес американският гиигант Apple представи новите си устройства, сред които е и iPhone…, който е юбилеен за компанията. В последните няколко месеца се появиха много слухове около името и новостите в смартфона. Днес митовете бяха развенчани по време на мащабното събитие в Купертино, на което бе официалното откриване на The Steve Jobs Тheater.

Apple Watch 3 series
Първото устройство, което Тим Кук и екипа му представиха, е новият Apple Watch. Тим Кук заяви, че часовникът е номер едно в света и изпреварва брандове като Rolex, Fossil, Omega и Cartier. Новият Apple Watch 3-та серия е с електронна SIM карта, интегрирана директно в часовника.

Устройството е с двуядрен процесор, който има 70% повече мощност. Това позволява на потребителя да използва Siri и да провежда разговори. Часовникът е с вградена клетъчна свързаност и има малък микрофон.

Apple Watch 3-та серия ще се предлага на цена от 399 долара. Моделът без клетъчна свързаност ще бъде 329 долара. Втората серия в момента е 249 долара.


iPhone 8 и iPhone 8 Plus

 


Дизайнът на новия iPhone 8 не се различава много визуално от iPhone 7. Той обаче има по-дълбоко укрепващ слой в стъклото, което го прави най-издръжлив на вода и прах. Той ще се предлага в два размера – 4,7′ и 5,5′ (iPhone 8 Plus). Устройството ще излезе в три цвята – space grey, silver, gold (rose gold).
Сред новостите в смартфона е ретина дисплей, 12 мегапикселова двойна камера (8+), процесор А11, който превъзхожда почти по всичко А10. Компанията представи и игра с виртуална реалност.
Цената на iPhone 8 с 64 GB започва от 699 долара, а на iPhone 8 Plus – от 899 долара. За 256 GB цената все още не е известна.
 
iPhone X
iPhone X е без бутон. Смартфонът ще се предлага в два цвята – space grey и silver. Той е със супер ретина дисплей. Големината му е 5,8′. Революционното в модела е, че ще се отключва с лицево разпознаване (Face ID). Дори да промените цвета на косата си, да сложите очила или шапка, iPhone X ще ви разпознае, както и при промяна на лицето с възрастта. Face ID работи с Apple Pay.

Сред нововъведенията в iPhone X са емотиконите, които могат да пресъздадат над 50 мускулни движения на лицето на потребителя.

Страничният бутон на новия модел е Сири.
Телефонът ще се зарежда без кабел, просто ще трябва да се постави на Air Power.
Смартфонът е с 12 мегапикселова двойна камера. Светкавицата има 4 светодиода, за да пресъздава по-добре светлината.
Цената за iPhone X започва от 999 долара.

Коментари

Коментари

Comments are closed.

Facebook