Това е положението *

September 27th, 2020 | by gino
Това е положението *
ваши репортажи
0

Коментарът на водещия по БТВ Светослав Иванов тази седмица е по-различен – състои се само от цитати.

“Това не е достойно за мене, трупът на пастира трябва да падне там, дето пада народ и войска”. С тези думи екзарх Антин Първи, председател на първото велико народно събрание, отказва да търси убежище на румънския бряг на река Дунав в началото на сръбско-българската война.

“Най-добрият лек за повечето, ако за всички злини, е свободата” Думи на Петко Каравелов, председател на първото, второто и четвъртото народно събрание.

“Всяка власт, която се отдалечава от народа, пада като дърво отсечено в корена”. Думи на Петко Славейков, председател на второто обикновено народно събрание.

“И за опашката на дявола ще се хвана, ако трябва, но ще изтегля България”. Думи на 29 годишния Стефан Стамболов, председател на четвъртото народно събрание.

“Най-горчивата истина е по-приятна от най-приятното заблуждение”. Думи на Захари Стоянов, председател на Петото народно събрание, кореспондент на лондонския “Таймс” за Балканите.

“Към всичко ония честни наши сънародници, които нямат нашите убеждения, трябва да се отнасяме с такова зачитане, с което очакваме и те да се отнасят към нас”. Думи на говорещия 5 езика Иван Евстатиев Гешов, председател на 11-то и 13-то народно събрание и първия милионер начело на България.

“Винаги миролюбив, моят народ днес копнее за своя културен и икономически напредък; в това направление нищо не бива да спъва България”. Думи на Фердинанд Български из Манифеста, с който се обявява независимостта на България във Велико Търново на 22 септември 1908 г. Думи написани от Александър Малинов, председател на 20-то народно събрание.

“Диктатурата идва там, където няма парламент”. Думи на Стефан Савов, председател на 36-то народно събрание.

“В България за асфалт се дават пари, а за хора – не дават”. Думи на академик Благовест Сендов, председател на 37-то народно събрание.

“Отиват, протестират срещу лошия Бойко, качват се на метрото и се прибират вкъщи. Ходи пеша. Ходи пеша, бе! Това е положението” Думи на Цвета Караянчева, председател на 44-то народно събрание.

Край на цитатите! Това е положението! Наистина, това е положението!

btvnovinite.bg

* Коментарът е на Светослав Иванов в предаването “120 минути” по БТВ

 

 

Коментари

Коментари

Comments are closed.

Facebook