Това лято Созопол става столица на хубавото вино

July 1st, 2018 | by gino
Това лято Созопол става столица на хубавото вино
горещи теми
0

„Всички вина трябва да се опитат. От някои само да се пробва, от други да изпиеш цяла бутилка!”. Това е казал мъдрият бразилски писател Паулу Коелю. След по-малко от месец ценителите на качествено вино ще могат да опитат различни сортове в Созопол.

В разгара на сезона там ще се проведе първия винен фестивал „Дионисиеви дни” 2018 г. Събитието е част от културната програма, посветена на празника на града „Света Марина” и е под патронажа на  градоначалника Панайот Рейзи. Мястото на провеждане е Амфитеатъра в Созопол в дните 19, 20 и 21 юли  от 11 до 23 часа.

Организаторите обещават много награди и страхотни преживявания с яхта в созополския залив. Заявка за участие  до момента са дали над 20 фирми. В първия ден от феста- на 19 юли ще се състои на ”Бал на винарите”, който ще започне в 20 часа в Замъка в Равадиново.

Организатор на винения фестивал е Стоян Георгиев, чиято фирма „Нанивантрейдинг” ЕООД има богат опит с провеждането на различни изложения, най-успешно сред които „За Туризма от А до Я”.

Очакванията са „Дионисиеви дни” 2018 година да се превърне в едно от най-атрактивните летни събития тази година. Организаторите са убедени, че фестът ще стане традиция в един от най-посещаваните морски курорти у нас – Созопол.  Събитието се провежда с подкрепата и партньорството на Варненска туристическа камара.

За участие във Фестивала и повече информация тел. 0899 901 968, winefest_sozopol@abv.bg

gramofona.com

Коментари

Коментари

Comments are closed.

Facebook