Трагедията Хитрино: Отказваме международна финансова помощ, а събираме пари със sms-и !?!

December 12th, 2016 | by gino
Трагедията Хитрино: Отказваме международна финансова помощ, а събираме пари със sms-и !?!
горещи теми
0

България е отказала помощ от Турция, Унгария и Израел за справяне с трагедията в Хитрино. Това става ясно от прессъобщение на Министерския съвет. Българският министър-председател увери колегите си, че България ще се справи сама с щетите и последствията от бедствието в шуменското село Хитрино. Премиерът на България изтъкна, че под негово ръководство действа националния план при защита при бедствия.

“В такива ситуации държавата показва целия си потенциал. Мисля, че всички структури на държавно и общинско ниво реагираха своевременно. Ще продължим да помагаме на хората. За пореден път българите показаха, че са силни, когато са заедно”, заявява министър-председателят в отговор на колегите си.

Фактите досега показват, че целият потенциал на държавата е да се отпуснат …… 300 лв на пострадал!! Цинично е да откажеш помощ, когато български граждани са останали буквално на улицата без дом, пари и документи и са “компенсирани” с 300 лв! Още по-цинично е да обявяваш телефони и смс-и за набиране на дарения за пострадалите!

На кого е нужно това показване на мускули в момент на трагедия? Защо на мястото на трагедията не е желателно да има чужди специалисти и спасители от други държави? Защо не приемаме чужда помощ?

148139283743486

Коментари

Коментари

Comments are closed.

Facebook