Трагедия: Автобус на “Юнион-Ивкони” се обърна на АМ “Тракия”! Има шест загинали и още много ранени

April 13th, 2018 | by gino
Трагедия: Автобус на “Юнион-Ивкони” се обърна на АМ “Тракия”! Има шест загинали и още много ранени
горещи теми
0

Тежка катастрофа с пътнически автобус е станала днес преди обяд на магистрала “Тракия”, край Вакарел, съобщи МВР.

Малко след 14 ч. главният секретар на МВР Младен Маринов съобщи за 6 загинали на място и 23-ма ранени. Броят на загиналите и ранените беше потвърден по-късно и от здравния министър Кирил Ананиев. Трима от пострадалите са откарани във ВМА. Трите жени са в стабилно състояние, без опасност за живота. Те ще бъдат прието в болницата за лечение и наблюдение, съобщиха от ВМА. 10 пострадали са откарани в УМБАЛ “Св. Анна” в София. Трима са мъже, седем – жени. Четирима са в тежко състояние, като на двама се правят операции по спешност, съобщиха от болницата. Шофьорът на автобуса е настанен в болница “Софиямед”. Неговото състояние не е тежко, обясни Ананиев.  По думите му в “Пирогов” има настанени четирима души, в ИСУЛ – трима, в Токуда – двама.

В “Пирогов” са настанени трима възрастни и едно дете. 13-годишното момче е преминало през детска противошокова зала, където е прегледано от мултидисциплинарен екип и са му направени изследвания. Момчето е качено по спешност в детския хирургичен операционен блок, където му е поставен дрен за възстановяване на достъпа на кислород до организма, обясниха от лечебното заведение. Майката на момчето също остава в болницата, но в травматологията на “Пирогов”.

На другата пострадала жена са направени високоспециализирани изследвания, които са показали наранявания, налагащи тя да остане в хирургията на болницата. 40 г. мъж пък е прегледан и изследван в Спешното отделение. Той е с контузия на главата и след обработване беше освободен от болницата.

Катастрофиралият автобус е на фирма “Юнион Ивкони”. “Наш автобус по направление Бургас–София е ударен от лек автомобил на автомагистрала „Тракия“ и при удара е избутан от пътя”, обясниха от фирмата за “Фокус”.

Движението в посока София временно е спряно.

СДВР апелира шофьорите временно да използват различни от бул. „Цариградско шосе“ маршрути за влизане в града.

 

Коментари

Коментари

Comments are closed.

Facebook