Традиционното предпразнично изложение „Да споделим Никулден“ започна днес във Варна

November 30th, 2019 | by gino
Традиционното предпразнично изложение „Да споделим Никулден“ започна днес във Варна
горещи теми
0

Кулинарните си умения в приготвянето на ястия от риба, рибни продукти и морски деликатеси демонстрираха днес в Двореца на културата и спорта готвачи от Варна и региона. Традиционното предпразнично изложение „Да споделим Никулден“ започна в 11 ч. и е с вход свободен за посетители.

Участниците са индивидуални кулинари и отбори на учебни заведения, хотелски комплекси и елитни ресторанти, читалищни колективи. Произведенията им ще бъдат оценявани от жури с председател шеф Петър Йоргов и членове шеф Хю Бутен от Академията за кулинарно изкуство при Висшето училище по мениджмънт във Варна, и Кристина Димитрова – сребърен медалист като най-добър сладкар на Южна Европа за 2019 г. Представените блюда ще дадат свежи идеи за предстоящия празник и могат да бъдат закупени от посетителите, за да бъдат споделени с близки и приятели. В рамките на изложението ще се предлагат и млади и отлежали вина за празничната трапеза.

Съпътстващата програма включва представяне на читалища, центрове за работа с деца, организации и фирми с дейности, свързани с морето. Ще има и изложба-базар на ръчно изработени художествени изделия, базар на фермерски продукти, концертна програма, анимация с публиката. Предвидени са много награди и изненади.

kmeta.bg

Коментари

Коментари

Comments are closed.

Facebook