Тръмп не издържа! САЩ удариха Сирия с крилати ракети “Томахоук”! Идва ли конфликт Русия-САЩ?

April 7th, 2017 | by gino
Тръмп не издържа! САЩ удариха Сирия с крилати ракети “Томахоук”! Идва ли конфликт Русия-САЩ?
горещи теми
0

Доналд Тръмп многократно бе заявявал, че Америка няма работа в Сирия и, че той лично е категорично против намесата на САЩ в конфликта. Химическата атака в Сирия преди дни явно е променила мнението на американския президент.

Нервите на Тръмп явно не издържаха и снощи кораби на Съединените щати изстреляха 70 крилати ракети “Томахоук” срещу сирийската база “Шейрат”. Предполага се, че от нея и извършена атаката с химическо оръжие в началото на седмицита. Преди това президентът Доналд Тръмп е предупредил руснаците за готвената атака. Ударът не е бил одобрен Конгреса! Преди това Тръмп каза, че след химическата атака е променил коренно отношението си към президента Башар ал Асад. В атаката с химически бойни вещества загинаха над 80 цивилни, сред които и 25 деца.

images

Притеснителното според varnahot.com в случая е започналото се оформяне на двете страни в конфликта. От едната страна законното правителство на Асад подкрепяно от Русия и от другата страна напълно неконтролиумата опозиция, бойците на ИДИЛ, Турция и САЩ. Въпросът е дали Тръмп добре е обмислил намесата на САЩ в конфликта и дали е избрал правилната страна?

Опътът на САЩ до момента в борбата с тоталитарните режими в Близкия изток е пълен провал. След намесата на САЩ в Либия и Ирак тоталитарните режими бяха заменени от далеч по-страшната анархия, тероризъм и ислямски фундаментализъм. И в Ирак и в Сирия в момента Ислямска държава безпроблемно се разраства и превзема обширни територии. Местното население вече с носталгия си спомня за уж “омразните” диктатори при които имаше ред и нямаше война, тероризъм и тотална разруха. Свалянето на Асад със сигурност ще доведе същия резултат и в Сирия.

Логично идва въпроса защо Тръмп продължи политиката на САЩ именно срещу която твърдо се бе обявил? Осъзнава ли рисковете особено след като В Сирия вече е намесена и Русия? Ще стане ли Сирия страната, в която случаен инцидент би предизвикал конфликт Русия-САЩ?

Коментари

Коментари

Comments are closed.

Facebook