Туроператори и туристически агенти излизат на протест

July 28th, 2020 | by gino
Туроператори и туристически агенти излизат на протест
протести
0

Туроператори и туристически агенти излизат на протест пред Министерски съвет във вторник. Проявата е планирана за 11:00 часа. Недоволството на бранша е свързано с “пълното неглижиране на проблемите им, възникнали вследствие на пандемията, от страна на правителството”.

“Без отговор останаха десетките писма и покани за конструктивен диалог с премиера Бойко Борисов и с министрите от неговия кабинет, последното от които беше входирано на 16 юли”, коментират организаторите на протеста от обединение “Бъдеще за туризма”. Те настояват за:

* Финансово оздравяване на сектора и разработване на кризисен план за подпомагане на ТО и ТА;
* Незабавно прилагане на грантови схеми и социални инвестиции под формата на безвъзмездна помощ за най-засегнатите сегменти – туроператори, които осъществяват изходящ туризъм, и екскурзоводи. Тяхната дейност е спряна от 13.03.2020 г. ;
* Запазване и стимулиране на заетост чрез обучение и преквалификация в областта на цифровите умения на заетите в сектора и по линия на европейска програма SURE.


Обединение „Бъдеще за туризма“ е платформа за сътрудничество между всички сегменти в българския туристически сектор, в която влизат над 700 неправителствени организации, физически и юридически лица. На практика зад нея стоят около 300 000 заети в сферата на туризма – туроператори, туристически агенти, хотелиери, ресторантьори, собственици на къщи за гости и места за настаняване, екскурзоводи и превозвачи.

poligraff.net

Коментари

Коментари

Comments are closed.

Facebook