Турският президент Ердоган заплаши християнска Европа! Ще мобилизира Ислямския свят срещу нея

March 15th, 2017 | by gino
Турският президент Ердоган заплаши християнска Европа! Ще мобилизира Ислямския свят срещу нея
горещи теми
0

Турция ще засили действията си срещу расизма, ислямофобияга и ксенофобията на всички международни равнища, особено в Организацията за ислямско сътрудничество, чиито председател в момента е Турция –  заяви турският президент Ердоган.

“Това е проблем не само на Турция. Фашизмът показва грозното си лице и оказва влияние върху всички мюсюлмани и чужденци, които живеят в Европа” – каза турският президент  в речта си по повод Деня на медицинската наука.

Ердоган призова турците, мюсюлманите и чужденците в Германия и Холандия да не гласуват за партии, които провеждат “антитурска политика”.

In a new attack against the Dutch in their spat, Erdoğan also held the Netherlands responsible for Europe’s worst mass killing since World War II.

Президентът на Турция Реджеп Ердоган и днес продължи с острите си нападки спрямо Холандия, като обвини страната за клането в Сребреница и обяви, че Меркел не се различава по нищо.

„Ние много добре познаваме Холандия и това е от Сребреница. Ние сме наясно колко е извратен манталитетът им. Знаем как избиха 8 000 босненци, от онова клане знаем лицето на Холандия. Никой няма правото да ни преподава уроци по цивилизация. Нацията ни е с открито чело, но челата на онези /холандците/ са изцяло черни. Битката при Чанаккале е пълна с примери. Тероризмът не може да бъде хуманен“, заяви Ердоган

След като германският канцлер Ангела Меркел обяви подкрепата си за Холандия, Ердоган нападна и нея.

„Ти си същата и нищо не те различава от онези, които атакуваха с конна полиция срещу народа ми. Ти действаш по същия начин. Случилото се с нашата министърка в съботната нощ е удар по международната дипломация, не само по нея. Проповядваната от Европа демокрация и правото на свободни събрания се сгромоляса пред очите на милиарди хора и изгуби своята стойност. Излязла германската канцлерка и казала, че подкрепя Холандия, но ние знаем, че тя е същата без никаква разлика. И те пускат конете с мръсниците и кучетата срещу мирните хора, и тя също действа така“, каза президентът пред стотици представители на медицинската наука.

Той подчерта, че докато за някои страни развитието на Турция е надежда, то за други е непоносим кошмар и назова Холандия и Германия.

Ние сме една силна нация в света, народът на Турция е велик, с огромно самочувствие, страната ни е мощна и независима, и ние ще покажем това на всички, заяви Ердоган и изброи реализираните мега-проекти.

„Държат се като слон в стъкларски магазин /страните в ЕС, б.а./, сринаха човешките права и международното право. Някои от европейските държави се превърнаха в играчка за расистките и фашистките партии, проповядващи омраза към чужденците. Ние многократно предупреждавахме Европа да се предпази от това, но то е факт особено през последната седмица, която ни донесе напрежение. Властите в Холандия погазиха грубо Виенската конвенция и критериите на ЕС“, каза президентът.

Той подчерта, че тепърва Холандия и Германия ще разберат цената на грешките си, които Анкара няма да им опрости само с извинения, защото „турската нация не е случайна и всички трябва да са наясно с това“.

„Предстои да направим твърде много неща в това отношение, не можем да имаме никакво доверие на страни, подчиняващи се на нагласата на неонацистите, особено на Холандия. Най-голямата вреда върху Европа и ЕС нанесе именно Холандия с демонстрацията на държавен терор. ЕС вече не е символ на свободата за онези страни, които желаят партньорство с него. Призовавам целия свят към повече чувствителност. Ние ще потърсим сметка със средствата на правото и дипломацията. А онези, които смятат да се отърват с едно сухо извинение, ще проумеят дълбоката си грешка. Ще използваме всички възможни платформи и ще оглавим борбата срещу враждата към чужденците и омразата към исляма“, декларира Ердоган.

Той допълни, че масовата подкрепа за референдума на 16 април ще бъде най-яркият отговор за враговете на Турция и призова турските общности в Холандия и Германия да не гласуват в подкрепа на двойните стандарти на изборите в двете страни.“
Марк Рюте:
Твърденията на Ердоган за Сребреница са „историческа лъжа”

Нидерландският министър-председател Марк Рюте отговори на изказването на турския президент от вторник, че Нидерландия носи отговорност за смъртта на над 8 хил. мюсюлмани при клането в Сребреница от 1995 г..

„Той [Ердоган] продължава да нагнетява ситуацията“, заяви Рюте в интервю, предадено в местни медии и добави, че изказването на турския президент е „неприятна историческа лъжа“.

temaonline.bg

Коментари

Коментари

Comments are closed.

Facebook