ТУРСКИ МЕДИИ: НЯМА СЪМНЕНИЕ,ЧЕ ДОСТ ВЛИЗА В ПАРЛАМЕНТА!

March 21st, 2017 | by vencio1980
ТУРСКИ МЕДИИ: НЯМА СЪМНЕНИЕ,ЧЕ ДОСТ ВЛИЗА В ПАРЛАМЕНТА!
горещи теми
0

Пропагандата от ”свободните” турски медии по повод предстоящите избори в България е с пълна сила в последните два дни. Турските журналисти отбелязват смело ,че в  7-милионна България Обединение ДОСТ се бори за гласовете на 10% от населението, което е от турци и мюсюлмани и е в оспорвана битка за тях с ДПС, която имаше 33 депутати. ”Няма никакво съмнение, че ДОСТ ще надскочи прага за влизане в парламента ”, заявяват пък от Анадолската агенция в друг материал. Според тях турците и мюсюлманите свалят подкрепата си от ДПС, тъй като сред кандидатите на движението са включени расисти от националистическата партия Атака.

„Ислямофобията и анти-ислямизмът обхванаха и България, те залегнаха в националистическата политика на страната. От членството ни в ЕС ние спечелихме някои права, но ислямофобията в света се отрази и в България, където е концентрирано най-многобройното турско и мюсюлманско население в страните на Балканите. Имаше опит българският парламент да забрани забрадките със закон, но Главното мюфтийство попречи на това“, коментира главният секретар на мюфтийството Джелал Фаик, цитиран от Анадолската агенция.

„Има висящ законопроект, забраняващ употребата на майчиния език. Ако той бъде приет, това означава, че молитвите няма да се изпълняват на турски език. Това е връщане към комунистическия режим. За съжаление, ние сме жертви на ислямофобията“, добавя Фаик.

Зам.-председателят на Асоциацията за турска култура и изкуство в България Исмаил Кьосеюмер, който е кандидат-депутат от Обединение ДОСТ, пък е цитиран да казва, че българските турци са притиснати от невъзможността да изучават майчиния си език в училище

Коментари

Коментари

Comments are closed.

Facebook