Търсенето на петрол расте повече от очакваното

August 12th, 2017 | by gino
Търсенето на петрол расте повече от очакваното
горещи теми
0

Търсенето на петрол в световен мащаб ще се увеличи повече от очакваното през тази година, въпреки нарастващото производство от Северна Америка и слабото съответствие на ОПЕК за намаляването на продукцията. Това показва доклад на Международната агенция по енергетика (МАЕ), цитиран от Reuters.

Според анализа търсенето ще се увеличи със 100 хил. барела дневно до 97 млн. барела на ден. Прогнозите за 2018 г. също са коригирани, но трендът е понижен от 99.4 млн. барела дневно до 99 млн. барела.
Организацията на страните износителки на петрол (ОПЕК) е ограничила производството с около 1.2 млн. барела дневно, докато Русия и други производители извън ОПЕК намаляват с 600 000 барела до март 2018 г., за да подпомогнат поддържането на цените на петрола.
МАЕ съобщава, че спазването на съкращенията от ОПЕК през юли са спаднали със 75%, което е най-ниското, откакто те започнаха през януари тази година. Слабо се спазват изискванията от Алжир, Ирак и Обединените арабски емирства.Освен това членът на ОПЕК Либия, който понастоящем е освободен от намаляването на продукцията, стриктно увеличава производството.
В резултат на това общото световно предлагане на петрол нарасна с 520 000 барела през юли.
Добавянето към предизвикателствата към производителите на петрол за поддържане на цените на петрола води до нарастване на продукцията извън ОПЕК, която се очаква да нарасне с 0.7 млн. барела през 2017 г. и с 1.4 млн. барела през 2018 г.
economic.bg

Коментари

Коментари

Comments are closed.

Facebook