Урочасаният булевард

May 23rd, 2019 | by gino
Урочасаният булевард
градска инфраструктура
0

е знам защо така ни се получава, но в медиите, а и социалните мрежи, когато стане дума за Варна все едни и същи неща си говорим. Ето минат се не минат ден-два и пак …бул. „Левски“. Е, стига вече с тоя булевард! Взех да го сънувам, сериозно. Ето оная нощ се събудих целия треперещ – присъни ми се, че съм стигнал до „Максуда”. Вярно – за 4 минути, ама точно пък до „Максуда”. Та изплаших се да не вземе някой да ми уцели колата с камък, стреснах се и се събудих. Абе не му върви на тоя булевард. Май трябва да потърсим из „Максуда” някоя гледачка или врачка и каквото е там, дето разваля черни инфраструктурни магии.

Някой го урочаса тоя булевард още, докато го строяха. Иначе не мога да се сетя за друго обяснение за петкратното отлагане на неговото откриване. Апропо, това откриване, официално така и не се случи. Може би, защото, както стана ясно, булевардът все още не е въведен в експлоатация, макар че е пуснат за движение и то без акт 16 /така твърдят злите езици, които явно не умеят да оценят уникалната придобивка/.

Някоя черна завистница е погледнала с лошо око на най-големия и скъп варненски инфраструктурен проект. Това сигурно е обяснението и за наклоненото кръгово и запушените шахти, че и за водопадите… Ех, булевард с водопад! Това и в Дубай го няма. Значи не е чак толкова зле работата. В цяла България пишат за новия ни водопад, че и в чужбина май вече го знаят.

Като се замисля, дали пък да не отворя една автомивка под кръговото на Владислав. Ама да знаете, че ще работи само като вали дъжд.

Хайде, паля двигателя на лодката и отплавам… по булеварда. Забравих обаче да проверя колко възела беше разрешената скорост.

Валери Великов, БНР

Коментари

Коментари

Comments are closed.

Facebook