Утре ни очаква опасно време! Вероятни са наводнения

January 21st, 2018 | by gino
Утре ни очаква опасно време! Вероятни са наводнения
горещи теми
0

    През следващото денонощие под влиянието на средиземноморският циклон „Албена“, метеорологичната обстановка в страната ще се усложни. Още през нощта валежите ще обхванат цялата страна и ще се усилят. В югоизточната половина на България ще превалява значително количество дъжд. С умерен и силен вятър отначало от североизток, а по-късно от север-северозапад ще нахлува студен въздух и температурите бързо ще се понижават. Минималните температури ще бъдат между минус 3° и 2°.

     Утре, в по-голямата част от страната, валежите ще продължат, като около обяд и по Черноморието дъждът ще премине в сняг. Валежите в Източна България ще бъдат значителни. Още преди обяд в югозападните райони валежите ще спрат и облачността ще се разкъса. Ще остане ветровито със силен, в Дунавската равнина и Източна България временно и бурен северозападен вятър, който ще е причина за снежни виелици и образуване на преспи и навявания. Максимални температури по Черноморието до 6-8°.
    През нощта срещу вторник в цялата страна снеговалежите ще спрат и над много райони облачността ще се разкъса. Над Черноморието ще е облачно с валежи от дъжд, на много места значителни. Около обяд почти навсякъде дъждът ще премине в сняг. Ще бъде ветровито със силен и бурен северозападен вятър. Максимални температури на въздуха: 5-8°. Температурата на морската вода е 7-8°. Вълнението на морето ще бъде 3 бала, с тенденция на усилване.

    В тази връзка призоваваме гражданите да бъдат особено внимателни и да не предприемат рискови пътувания. Ако въпреки това е наложително, резервоара на автомобила да е пълен с гориво, да се вземат провизии и вода, а батерията на мобилния телефон да бъде заредена изцяло. 

660_f765ec19e1c4b2c12f5a078f6066bcde

Коментари

Коментари

Comments are closed.

Facebook