Фекални води пак изтичат във Варненското езеро! От 10 дена институциите мълчат! Прокуратурата – също!

January 25th, 2021 | by gino
Фекални води пак изтичат във Варненското езеро! От 10 дена институциите мълчат! Прокуратурата – също!
градска инфраструктура
0

Фекално води отново замърсяват Варненското езеро. Аварията с тръбата по дъното на езерото е станала преди 10 дни, а отговорните институции както и първия път отново са си замълчали по случая. След запитване от сайта maritime.bg днес Община Варна изпрати следното съобщение до медиите:

Във връзка с получено уведомление от „ВиК- Варна“ на 15.01.2021 г., в което се съобщава за констатирани „аномални показания в приборите, отчитащи налягане и дебит при работа на помпените агрегати на КПС Аспарухово“, същия ден Община Варна е разпоредила на фирма “Хидроремонт ИГ” ООД, която извършва ремонта на тръбопровода във Варненското езеро, да направи проверка на съоръжението. Тръбопроводът в момента е в процес на строителство, а от месец септември е временно положен по дъното на езерото – на 25-30 метра западно от бъдещата траншея.

Днес, 25.01.2021 г., е получено уведомление от „Хидроремонт ИГ“ ООД, че при огледа е констатирано прегъване на тръбата, което води до намаляване на сечението й, налична пукнатина в зоната на прегъването и частично изтичане на отпадни води. По първоначални данни от фирмата смятат, че причина за възникналия проблем е неравният терен, където временно е положена тръбата.

От „Хидроремонт ИГ“ ООД заявяват готовност при благоприятни метеорологични условия да извършат необходимия ремонт на тръбопровода за своя сметка в рамките на 2 работни дни. Община Варна е уведомила за случая РИОСВ – Варна, „ВиК- Варна“, Областна управа – Варна.

Коментари

Коментари

Comments are closed.

Facebook