Фестивал на солта стартира на 12 август в Бургас

August 4th, 2017 | by gino
Фестивал на солта стартира на 12 август в Бургас
градска инфраструктура
0

Фестивал на солта стартира в Бургас на 12 август. Тази година темата на събитието е “Вдъхновени от езерото”. Гостите на събитието ще могат да посетят Базар на солта, Солничар за един ден, къпане в лугата и калта. Ще бъдат представени артисти и творци от различни области на изкуството, които ще покажат собствените си усещания и представи за Атанасовското езеро – фото-анимационна работилница на авторите от „Павилион“, изложбата „Солени пейзажи“ на арх. Мариана Сърбова, книгата „Перо от пеликан“ на Ирина Папанчева, видео-пърформанс на Красимир Марчев, суинг демонстрация на Flying Steps Burgas.

Организаторите са се погрижили и за децата, създавайки разнообразни ателиета – „Приказки за солта“ – четене с доброволците на Регионална библиотека „Пейо Яворов“, изработване на определител за облаци с фондация Биоразнообразие, Спортни игри със „Зелена Странджа“, Архитектура за деца с млади бургаски архитекти, Арт пленер и др.

Специален акцент ще бъде комбинираното пътешествие от лятна сцена “Охлюва” в Морската градина до резерват “Атанасовско езеро” по случай 37-мия му рожден ден, а вечерта официално ще се открие новото пространство на Атанасовско езеро – “симБиотично”, което представя едноименната изложба на проект “Солта на живота” и някои други изненади.

В музикалната част на Фестивала ще свирят “Мери Бойс Бенд”, които заснеха свой клип край бреговете на езерото.

economic.bg

Коментари

Коментари

Comments are closed.

Facebook