Хотелската верига Хилтън ще съкрати 2100 работни места в световен мащаб

June 17th, 2020 | by gino
Хотелската верига Хилтън ще съкрати 2100 работни места в световен мащаб
горещи теми
0

Хотелската верига Hilton Worldwide Holdings Inc заяви днес, че ще съкрати около 22% от корпоративната си работна сила, или 2100 работни места, след избухването на коронавирус, който опустоши глобалната туристическа индустрия.
Съобщението на Хилтън идва, след като хотелиерската индустрия е сред най-тежко засегнатите от пандемията, като пътуващите са принудени да анулират резервациите и да останат вкъщи поради предприетите от правителствата мерки.
Rivals Marriott International Inc и Hyatt Hotels Corp също са уволнили хиляди служители, след като резервациите масово бяха отменени. Повечето хотелски оператори сигнализираха, че спадът на резервациите ще достигне дъното през второто тримесечие, а обратът вече се наблюдава на ключови пазари като Китай, тъй като втората по големина икономика в света постепенно се отваря отново за бизнеса.
Хилтън каза, че също така удължава предварително обявените прекъсвания, намалени часове и намаляване на корпоративните заплати до допълнителни три месеца.
„Никога в 101-годишната история на Хилтън нашата индустрия не се е сблъсквала с глобална криза, която доведе пътуванията до виртуален застой“, каза главният изпълнителен директор Кристофър Насетта.
Корпоративният персонал на Hilton наброяваше 9 600 работници в световен мащаб, докато общият персонал е 173 000 в края на 2019 г.

reuters.com/

Коментари

Коментари

Comments are closed.

Facebook