ХРОНОЛОГИЯ НА ЕДНА ПОЛИТИЧЕСКА ПРОСТИТУЦИЯ.

November 8th, 2018 | by vencio1980
ХРОНОЛОГИЯ НА ЕДНА ПОЛИТИЧЕСКА ПРОСТИТУЦИЯ.
горещи теми
0

По време на прехода си от общество с тоталитарно управление към демократично такова, българите се нагледаха на какви ли не превъплъщения на своя ”икономически елит”.Бивши изявени строители на комунизма набърже се отказаха от марксистко-ленинските постулати и прегърнаха частния бизнес. Активни борци против нещо си, дето никога не го е имало в България, че и против капитализма изобщо, станаха най-големите капиталисти на Балканския полуостров.

Крайните превъплъщения в България обхванаха и политическата класа. Именно и това доведе до липсата на каквото и да е доверие у всеки нормален българин в политическата система. Нещо повече, в последно време гледаме ясно изразени примери за легализиране на политическата проституция. Зад цялата комедия всъщност се крие трагедия. Главните герои в тия сценки разчитат на късата памет и незаинтересованост на публиката и говорят каквото им хрумне на мига.

Именно затова е добре да се припомнят действията на някой крайни критици на управлението на Борисов, а днес първи негови защитници.Един от най-активните депутати на ГЕРБ в това отношение е Тома Биков. Нека да припомним някой негови фрази преди да се влее в редиците на управляващата партия:

Ето какво казва в Бургас (май 2013 г.) водачът на листата на „България на гражданите“ Тома Биков: „Ако бъда избран за депутат, ще бъда един от хората, които ще инициират проверка в парламента на цялостната дейност на Цветан Цветанов като вътрешен министър. Няма да спра докато не видя този човек обвинен и осъден за всички престъпления, които е извършил през последните четири години. Случаите са стотици.Трябва веднъж завинаги да покажем, че след всяка злоупотреба с власт ще има справедливост…”

Как ли днес Биков козирува на парламентарния си бос Цветан Цветанов, след като му е приписвал деяния, достойни за ефективна присъда?

На 28 септември 2012 г., в качеството си на член на Националния съвет на “Движение България на гражданите”, Биков изстреля тези думи: „Борисов няма изход – или още един мандат премиер, или да бъде силно разследван. Има шанс той да бъде първият премиер, който ще лежи в затвора. По честен път няма как ГЕРБ да спечелят втори мандат. Ако това се получи, то изборът ще бъде с фалшификация, а това ще доведе до една същинска революция ”…

Съберем ли на едно място есетата на Биков, ще се получи цял том, достоен за „Събрани съчинения на един разкаял се критик на ГЕРБ“.

Обаче как да се отречеш от тези силни думи, кънтящи като камбана: „Борисов не е диктатор. Той е карикатура на диктатор. Второто не е по-малко вредно от първото. Този човек дотолкова си е повярвал, че е забравил кой е и от къде идва. По-лошото е, че сякаш и ние започваме да забравяме … Обещавам ви, че ще направя каквото зависи от мен Бойко Борисов, никога повече да не седне в креслото на министър-председателя“.

Тома Биков  е  христоматиен пример за цинична смяна на ценностната система! Политическата проституция е не само жива, тя е легализирана !

 

 

 

Коментари

Коментари

Comments are closed.

Facebook