ЦВЕТАНОВ: ПРЕДПРИЕМАМЕ МЕРКИ СРЕЩУ САЙТОВЕ И ФЕЙСБУК ГРУПИ, КОИТО ПИШАТ СРЕЩУ ГЕРБ

December 23rd, 2016 | by gino
ЦВЕТАНОВ: ПРЕДПРИЕМАМЕ МЕРКИ СРЕЩУ САЙТОВЕ И ФЕЙСБУК ГРУПИ, КОИТО ПИШАТ СРЕЩУ ГЕРБ
горещи теми
0

ГЕРБ ще наблегне изключително много на социалните мрежи в своята предизборна кампания и на борбата срещу сайтове и фейсбук групи пишещи срещу ГЕРБ. Това става ясно от интервю на председателя на предизборния щаб на ГЕРБ Цветан Цветанов за “Дневник”. 

От анализа, който е направен след загубата на Цецка Цачева на президентските избори, се вижда, че в сайтове и “Фейсбук” групи, част от които с проруски интереси или подкрепящи БСП, по едно и също време, много синхронизирано е излизала невярна информация, дискредитираща ГЕРБ, обясни Цветанов. Разпространението в социалните мрежи е дало възможност да се стигне до максимален брой потребители, за да може да се направят успешни тези внушения, показвал анализ на ГЕРБ. В атаката срещу партията били използвани и “тролове”. Той отговори, че в партията на Бойко Борисов никога не е правена организация за създаване на “тролове”.

Цветанов смята, че БСП ще градят кампанията за предстоящите избори върху невярна информация, като изводите му били от последните “трибунки” (изявления в кулоарите на парламента) на партията на Корнелия Нинова. Цветанов смята, че БСП са направили нещо подобно и на изборите през 2013 година, когато той е бил основната жертва.

“Знаете, че фалшивите новини са най-атрактивното нещо, което би могло да ти доведе добър резултат без никакви усилия”

Той отказа повече подробности за начина, по който ГЕРБ ще се бори с фалшивите новини, но добави, че стратегията им ще бъде достатъчно добра.

 

znews.bg

Коментари

Коментари

Comments are closed.

Facebook