Цвета Караянчева била ли е с колан по време на катастрофата?

September 16th, 2019 | by gino
Цвета Караянчева била ли е с колан по време на катастрофата?
горещи теми
0

Вчера ескортът с автомобили на НСО, с който е пътувала Караянчева, беше ударен от друга кола на пътя Шумен-Силистра.  Председателя на парламента Цвета Караянчева е със счупена раменна става и беше транспортирана по спешност в правителствена болница с хеликоптер.

Всички телевизии подробно информираха за състоянието на Караянчева, за подробности от катастрофата и за евентуалния виновник за инцидента. Факт е, че Караянчева е пътувала в луксозен, солиден и добре защитен автомобил на НСО. другата кола участвала в инцидента е била с далеч по-скромни защинтни системи. Въпреки това най-пострадала в инцидента е именно Цвета Караянчева, която е била в уж по-сигурната кола. Видимите резултати от травмите на пострадалата сочат, че най-вероятно тя не е била с колан. Нито една медия обаче не зададе въпроса “Била ли е с колан Цвета Караянчева по време на инцидента?”

Днес в ефира на Нова бившият шеф на столичния КАТ и настоящ председател на Института за пътна безопасност Богдан Милчев заяви „Задавам си въпроса, дали служителите от НСО, когато тръгват на път, дали им е разписано задължението охраняваното лице да бъде обезопасено с колан. Това е ключов въпрос. Била ли е с колан и ако е била с колан, щеше ли да има такова нараняване”.

В студиото на телевизията бе и бившият директор на НСО ген. Димитър Владимиров. Той коментира, че спазването на правилата за безопасност изобщо не се спазва от управляващите. Пример за това е и Борисов, който в разрез с всякакви правила сам управлява автомобила на НСО. След като премиера лично дава пример как властимащите са над правилата какво може да се очаква и от другите политици. За тяхно съжаление законите на физиката не правят разлика кой е в автомобила и последствията са изцяло за тях. Цвета Kараянчева научи това по трудния начин.

varnahot.com

Коментари

Коментари

Comments are closed.

Facebook