Цензура! Патриотите искат спиране на сайтове заради съдържанието им

November 8th, 2018 | by gino
Цензура! Патриотите искат спиране на сайтове заради съдържанието им
горещи теми
0

Вчера по инициатива на евродепутата Ангел Джамбазки  и ВМРО бе иницииран дебат по проблема с фалшивите новини. На дискусията бяха поканени сайтът pik.bg, представен от собственика Недялко Недялков, главният редактор Звездомира Мастагаркова и журналистката Ива Николова, главният редактор на сайта epicenter.bg Валерия Велева, телевизия “Европа” – представена от изп. директор Георги Харизанов, вестниците “Монитор, “Телеграф, представлявани от главния редактор на “Монитор” Любомира Бодакова, “Труд”, представен от Петьо Блъсков, Илияна Беновска от радио К2 и председателката на СЕМ София Владимирова. Като цяло поканени са само и единствено “правилните” медии обслужващи властта. Същите тези медии, които често са  използвани като медиини бухалки срещу неудобните. 

“Лавината от фалшиви новини, която ни залива през последните години. Причината за тях, ефектът и резултатът от тях. Обезсмисляне труда на истинските журналисти. Това са някои от основните причини, поради които ви каним на дискусията”-каза Ангел Джамбазки. Той заедно с депутата от ВМРО Александър Сиди предлагат държавата да може да спира достъпа до сайтове на български език, които разпространяват фалшиви новини и нямат администратор на лични данни, както и да бъде създаден домейн (.media), на който да се регистрират онлайн медиите и да подлежат на регулация от Съвета за електронни медии.

Определено е притеснително, че хора от управляващата коалиция обсъждат на сериозно възможности за затваряне на медии, които не им харесват.  Още по-притеснително е, че поканените медии онбслужващи властта застават зад тези мерки уж под идеята за борба с фалшивите новини! 

 

 

Коментари

Коментари

Comments are closed.

Facebook