ЦИК дава 90 бона за кампания във Фейсбук на фирма, която има само 9 (девет) лайка, неактивна 4 години?!?

February 23rd, 2017 | by gino
ЦИК дава 90 бона за кампания във Фейсбук на фирма, която има само 9 (девет) лайка, неактивна 4 години?!?
горещи теми
0

Никому неизвестната фирма “Малива” ООД е спечелила обществена поръчка на ЦИК за информационната кампанията на ЦИК в социалните мрежи за предстоящите предсрочни парламентарни избори.

Спечелилата фирма се е наредила на първо място с 98.58 точки от 100 възможни. ЦИК ще извади от бюджета си 90 000 лева, за да бъде информационна кампания за изборите през социалните мрежи. Цялата сума ще бъде прибрана от “Малива” ООД.

В изискванията на ЦИК фирмата-изпълнител трябва да ” осигури публичност, да информира и повиши познанията и мотивацията на българските граждани за предстоящите избори за народни представители на 26 март 2017 г.“ Като гледаме победителя всичко това звучи направо цинично!

Как фирма Малива ще популялизира изборите след като тя самата има 9 ( девет ) харесвания?!? На всичкото отгоре и профилът на самата фирма не е активен от над 4 години!!! Какво излиза:

ЦИК ще плати по 10 000 (десет хиляди)лв на 1 (едно)харесване за информационна кампания?!?

phpoeig0x_559x-

И ако от това има нещо по-съмнително – здраве му кажи!

Само за сравнение страницата на нашия сайт без никакви реклами има над 1300 харесвания. Т.е. на тази тарифа на ЦИК за едни 13 милиона можем и ние да информираме през социалните мрежи :)

Но както и децата се досещат идеята не е да се прави информационна кампания. Идеята е едни държавни пари да се дадат на едни наши хора! Докога?

Коментари

Коментари

Comments are closed.

Facebook