Цифроманията на варненските ремонти: Четвърт милиард лева за ремонт на Аспаруховия мост!?!

June 4th, 2019 | by gino
Цифроманията на варненските ремонти: Четвърт милиард лева за ремонт на Аспаруховия мост!?!
градска инфраструктура
0

Днес министърът на регионалното развитие и благоустройството Петя Аврамова заяви във Варна, че ремонтът на Аспарухов мост във Варна струва 240 млн. лв.!?! По нейни думи Аспарухов мост бил подобен на виадуктите на АМ Хемус, но бил много по-мащабен?!? Явно министър Петя Аврамова изобщо не разбира какви глупотевини говори в опити да оправдае умопомрачителните суми, които се готвят за усвояване покрай ремонта на Аспарухов мост.

Сайта varnahot.com следи подробно сагата с ремонта на Аспарухов мост през годините. Ние многократно сме писали по темата и наблюдаваме как с годините милионите усвоени за ремонтиране на моста се увеличават, но с тях се увеличават и милионите необходими за довършването на този историческия ремонт!

Как милионите за ремонт на Аспарухов мост се увеличиха с годините?

През далечната 2013 година кмета на Варна опиянен от току що спечелените местни избори обяви, че за ремонтиране на моста ще са му нужни 5 милиона лева. Гръмките му обещания бяха наградени от варненци с хиляди “Браво, кмете”.

Ремонт следващата година така и не се случи, но пък през 2015 година сумата за извършването му нарастна на 16 милиона лева! Лично премиера обяви, че парите са намерени и са от спряната контрабанда. Работата била сигурна, но отново ремонта се отложи.

С настъпването на новата 2016 година дойдоха и новите обещания.  Мостът ще се ремонтира на 100%. Кметът Портних вече е набрал инерция в усвояването и смело обявява, че се усвоят 35 милиона лева! Никой не възразява за голямата сума и това дава увереност на управляващите милионите за ремонта да продължават да нарастват!

Не може да се отрече, че има и напредък – за 7 милиона се ремонтираха 300 метра от подходите към моста. Новините на националните телевизии започнаха с  новината, че Аспарухов мост е ремонтиран, но ние предполагаме, че журналистите “неволно” са подвели зрителите си и не са уточнили, че са ремонтирани само подходите към моста. В изборно време такива “грешки” често се допускат.

Вече през 2018 година ремонта на Аспарухов мост вече изглежда почти сигурен. Сумата за него вече е 100 милиона лева и парите ще се осигурят на 100%. Съвпадението на обещанията с идващите избори естествено е напълно случайно. Докато варненци благодарят за …. обещанията, милионите растат!

Апетитът на управляващите явно идва с яденето. След като за 3 км булевард във Варна се усвоиха нас 120 милиона и никой нищо не каза, защо не и милионите за моста да не се увеличат? От днес за ремонта на Аспарухов мост ще се усвоят умопомрачителните 250 милиона лева!?! Толкова колкото за построяването на изцяло нов мост!

Естествено заспалите местни медии излязоха с гръмки заглавия за новината за ремонта и отново не попитаха кой и как определи, че ремонта вече ще струва четвърт милиард лева!

Ние силно се надяваме ремонт на Аспарухов мост да има в най-скоро време! В противен случай през следващата година сумата за усвояване като нищо може да достигне и 500 милиона лева! 

 

Коментари

Коментари

Comments are closed.

Facebook