Цяла Варна тъне в боклуци! Подземните контейнери обещани от кмета вече шест години са мираж

July 30th, 2020 | by gino
Цяла Варна тъне в боклуци! Подземните контейнери обещани от кмета вече шест години са мираж
градска инфраструктура
0

В разгара на лятото Морската столица продължава да тъне в боклуци. Ужасна миризма се носи от препълнените контейнери за смет в целия град. Освен, че е неприятно това положение вече е и опасно за здравето на варненци и гостите на града.

Проблемът със сметоизвозването на Варна не е от вчера, но с идването на власт на кмета Портних положението стана нетърпимо. Скандалите при договорите за сметопочистване не са един и два. Както писахме преди четири години обществените поръчки за сметоизвозването на града са меко казано некоректни. Почистването на Варна тогава бе спечелено от фирма, която спечели с допълнителното си задължение да чисти …. трамвайните релси ?!? Както се казва в телевизионните реклами – и това не е всичко! На следващата година фирмата спечелила търга на своя глава сложи не задължителните по договор метални контейнери, а значително по-евтините пласмасови контайнери. Ние тогава също информирахме за тази далавера, но реакция от кмета естествено нямаше. Общинският бюджет бе ощетен с 1 милион лева, а опасните пластмасови контейнери причиниха десетки пожари.

В далечната вече 2014 година кмета Портних гръмко заяви, че Варна вече ще има подземни контейнери за смет още през февруари 2015 година. Това както и многобройните му други обещания бяха посрещнати със стотици малоумни възгласи “Браво, кмете!”. Шест години по-късно обаче подземните контейнери за смет все още са мираж.

 

Коментари

Коментари

Comments are closed.

Facebook