За поредна година цялостен ремонт на Аспарухов мост няма да има! Изкърпват само по-големите дупки

June 22nd, 2020 | by gino
За поредна година цялостен ремонт на Аспарухов мост няма да има! Изкърпват само по-големите дупки
градска инфраструктура
0

Цялостен ремонт на Аспарухов мост няма да има! Повече от месец варненци бяха подложени на тормоз, за да се ремонтират стотина метра от подходите към моста. Самият мост обаче все още не е пипнат! От днес започна изкърпването на по-големите дупки по моста, което е ясен знак, че цялостен ремонт скоро няма да има!

От шест години и кмет и премиер ни обещаваха ремонт на моста като парите за това започнаха от 5 милиона лева и стигнаха до над 100 милиона като всеки път средствата уж бяха осигурени. На практика обаче няколкото ремонта досега бяха само на подходите от двете страни на моста. Това не пречеше обаче медиите да тръбят, че моста се ремонтира. Новините на ежегодните ремонти на моста вече не впечатвяват варненци, но будят недоумение в хората от страната. Те с право се чудят как така всяка година се прави ремонт на този прословут мост и всяка година той пак е за ремонт.

Прави впечетление, че движението по ремонтираната част не се пуска въпреки, че вече е подложена дори и маркировката. Варненци продължават да висят с часове, за да преминат. Защо продължава този тормоз може само да гадаем. Може би се чака лично премиера да дойде и да среже лентата, но с тези постоянни дъждове във Варна едва ли ще го видим скоро…

Всъщност готови участъци да не се пускат веднага не е нещо, което се случва за първи път във Варна. Преди три години ремонтирания участък над ЖП релсите бе готов, но движението не се пускаше цяла седмица, за да дойде Лиляна Павлова да се снима за отварянето.

ас1

Коментари

Коментари

Comments are closed.

Facebook