Честито: АБВ и Движение 21 се взеха!

February 3rd, 2017 | by gino
Честито: АБВ и Движение 21 се взеха!
горещи теми
0

„Коалиция АБВ – Движение 21“ е факт. Двете политически формации  подписаха споразумение за партньорство за предстоящите избори.  Пред обединените политически сили стои и задачата да оформят ядро за предстоящо единение в ляво и център на политическото пространство.

„Обединението дойде в резултат на осъзната необходимост от страна и на двете формации , че лявото пространство в досегашния му вид е неефективно. Имаше нужда то да бъде заздравено,  консолидирано. Да се постигне обединение не просто заради аритметическия  принцип, а на идейна основа и около ясни приоритети. Освен това двете формации независимо една от друга  стигнахме до извода, че имаме много общи цели и твърде малко различия. Това заяви веднага след подписването на коалиционното споразумение председателят на ПП АБВ Константин Проданов“.

Думите му допълни лидерът на „Движение 21“ Татяна Дончева, която посочи, че една от основните задачи пред  двете формации е, да даде шанс за лявоцентристка алтернатива, чиито идеи да се защитават от млади, модерни и способни хора. „Най-силното ни оръжие за тези избори е посоката ляво-център и предложенията ни за политики, които ще трябва да се борят с ширещия се популизъм, защото са ефективни, премислени и работещи“.

Пресцентър на ПП АБВ

Коментари

Коментари

Comments are closed.

Facebook