Четирима загинали и над 25 души ранени при взрив на дерайлирал влак с цистерни в село Хитрино, Шуменско (ОБНОВЕНА)

December 10th, 2016 | by gino
Четирима загинали и над 25 души ранени при взрив на дерайлирал влак с цистерни в село Хитрино, Шуменско (ОБНОВЕНА)
горещи теми
0

Четирима загинали и над 25 ранени досега в село Хитрино при взрив тази нощ на влак превозващ пропан-бутан. По първоначална информация влакът е дерайлирал на ЖП прелеза в центъра на селото, закачил е електропровод и вследствие на това е избухнал взрив, при който силно са пострадали къщите около ЖП линията. Самата линия минава точно през центъра на селото и близките къщи са буквало на метри от нея. Досега освен загиналите и ранените има много хора в неизвестност. Напълно е изгоряла сградата на община Хитрино, сградата на полицията и десетки къщи около жп прелеза в центъра на селото.

В момента се извършва евакуация и екипи на пожарната от Шумен, Търговище и Русе се опитват да овладеят ситуацията. По първоначалната информация освен избухналата цистерна има над 25 цистерни с пропан-бутан в тази композиция. Обстановката е изключително опасна! Пострадалите са отведени в болницата в град Шумен и се очаква повече информация за състоянието им.

hit2  %d1%85%d0%b8%d1%82%d1%80

 

По последна информация има един ранен с над 90% изгаряния, още няколко човека вече се транспортират към болницата във Варна, има много ранени със счупвания и тежки наранявания! По информация от Спешна помощ все още не ясен точния брой ранени защото линайки продължават да транспортират ранени от Хитрино. Спасителните отряди се опитват да достигнат горящите къщи да проверят за оцелели.  Пожарът вече е контролиран, но все още не е загасен. Толу що от болницата в Шумен са призовали за кръводарители, защото наличната кръв не достига, а ранените постоянно се увеличават. Към мястото на трагедията пътува премиера Борисов и вътрешния министър Бъчварова.

434343 1265%d0%b56354

 

Коментари

Коментари

Comments are closed.

Facebook