ЩЕ НАЛАГАТ БЕЗПРЕЦЕДЕНТНА ЦЕНЗУРА НАД МЕДИИТЕ! ТОВА ЛИ Е ЕВРОПЕЙСКОТО РАЗВИТИЕ НА БЪЛГАРИЯ?

November 18th, 2015 | by gino
ЩЕ НАЛАГАТ БЕЗПРЕЦЕДЕНТНА ЦЕНЗУРА НАД МЕДИИТЕ! ТОВА ЛИ Е ЕВРОПЕЙСКОТО РАЗВИТИЕ НА БЪЛГАРИЯ?
горещи теми
0

От няколко дни в сайта на Министерския съвет има публикуван проект за Стратегия за противодействие на радикализацията и тероризма 2015-2020. Очаква се до края на годината Министерски съвет да гласува тази Стратегия за противодействие на радикализацията и тероризма 2015-2020. Предвижда се създаване на специален закон срещу „изказвания и послания, подбуждащи към омраза по интернет и в Средствата за масова информация“. Под лупа ще бъдат следени всички сайтове, „съдържащи екстремистка пропаганда, открити призиви за насилствени действия и остри нападки на расова, етническа и политическа основа“, пише в доклада на вътрешния министър Румяна Бъчварова.  Предстои да бъде предложен план с конкретни мерки, които ще заработят още от следващата година.

Така за пореден път правителството ще се опита да затвори устите на някои медии, каквато поправка в Наказателния кодекс се опита да прокара преди време правосъдният министър Христо Иванов. С нея се целеше криминализиране на дискриминацията по политическа принадлежност, което създаваше предпоставки за цензура и автоцензура. Ако тази скандална стратегия се приеме, то правителството напълно законно ще може да следи, да разработва и да предприема всякакви действия срещу сайтове критично настроени към управлението на местната или централната власт с оправданието, че се бори с тероризма. Всяка една публикация разкриваща корупционни или незаконни действия може да се тълкува като политическа атака, насаждане на омраза и сайта или автора да бъдат преследвани с всички сили и начини от закона!

Ние от varnahot.com сме категорично против опитите на властта за налагане на цензура! Ние няма да променим политиката си на градивна критика на дейността на местната власт във Варна и в страната. Всякакви опити за сплашване или оказване на влияние не са ни отказали досега и няма да ни откажат и занапред! Няма да позволим в 21 век в страна от Европейския съюз да се прокара закон ограничаващ правата на медиите!

ЩЕ ДОПУСНЕМ ЛИ ВЛАСТТА ДА ИЗПОЛЗВА ПОЛИЦИЯТА СРЕЩУ МЕДИИТЕ?

20151111.awskrvymaq

Коментари

Коментари

Comments are closed.

Facebook